ТЕЖАК УДАРАЦ ЗА ТРАМПА

TEŽAK UDARAC ZA TRAMPA

12 decembra 2020

VRHOVNI sud SAD odbacio je tužbu teksaškog državnog tužioca Kena Pakstona kojom je tražio poništavanje rezultata predsedničkih izbora u četiri „kolebljive države“: Pensilvaniji, Džordžiji, Viskonsinu i Mičigenu.

Razlog je formalno-pravne prirode: sudije najviše američke instance nisu našle osnov da Teksas ospori rezultate izbora u drugim američkim državama (četiri).U saopštenju suda se naglašava: „Tehas nije dokazao pravnu zasnovanost svog interesa za to kako su druge države (SAD) održale (predsedničke) izbore“.

Teksaškog tužioca i tužbu je bilo podržalo 17 država u kojima su na vlasti republikanci i više od 100 republikanaca u Kongresu SAD. Tačnije: osnovnu tvrdnju iz tužbe da su vlasti Pensilvanije, Džordžije, Viskonsina i Mičigena prekršile ustav SAD time što su „nezakonito menjale izborne zakone pod maskom pandemije koronavirusa“.

Donald Tramp se priključio kao zainteresovana strana i otvoreno pozvao sudije Vrhovnog suda da „spasu Sjedinjene Države“ odlučivši o tužbi u njegovu korist.

Samo nekoliko sati pre odbacivanja tužbe teksaškog tužioca, javno je pozvao Vrhovni sud da pokaže „veliku mudrost i hrabrost“ jer će u tom slučaju američki narod „dobiti najvažniji sudsko-politički slučaj u istoriji zemlje“.

Preko svog Tviter-naloga dodatno je naglasio: „To bi značilo i da se naš izborni proces ponovo poštuje“.

Nejasno je da li će Vrhovni sud SAD razmatrati tužbu Trampovog izbornog štaba ili je ovo za aktuelnog predsednika kraj puta, odnosno – da mu preostaje ili da se povuče iz politike ili da ostane u njoj aktivan kao lider republikanaca i da se 2024-te ponovo kandiduje za šefa države.

KOMENTARI6 komentara

 1. I Love persida says:

  Trump ostaje aktuelan predsednik "krajputaš"? pa, u us je sve moguće, mogu da postave i dve čimpanze za predsednike a i dalje da vladaju parlamentom iz kongresa. Ima puno posla, potrebna su oba predsednika, Trump za monetu i mahinacije, a Bide za ratne situacije i zatiranje naroda. Tako da ovaj sudski proces može da traje upravo četiri i više godina.

 2. milorad3 says:

  ovo je loša vest, znači da su legli na rudu i da će da proguraju bajdena kao predsednika.Izgleda da su napravili dogovor da sledeći predsednik mora da bude republikanac,jedina greška je tu što je pitanje da li će da bude sledećeg predsednika, sem možda u nekom dubokom bunkeru.Ali samo preispitivanje ove šarade od "slobodnih i fer izbora" je priličan pomak ,jer zadnjih 6 izbora ne računajući trampa koji je očigledno slučajno pobedio uz sabotažu nekih ogorčenih anonimnih elektora, je bilo namešteno na isti ovakav načina kao i ovi sada i to je poznata činjenica u medjunarodnim krugovima, ali niko nije smeo da gukne u vezi toga,pa taman posla da se proziva "bastion demokratije":)Sve u svemu, sad je Božja ruka na delu, jer opet vam kažem, ovaj matori pacov NEĆE BITI PREDSEDNIK ili bar neće biti DUGO predsednik.Živi bili pa videli.

 3. Kosovac says:

  Ja kao Teoretičar zavere, već nazirem obrise Teorije da su Sjedinjene Američke Države okupirana zemlja. Isto kao Srbija. Od Sorošoida. ……………I ovde nije kako uporno tvrdi Goran Petronijević, da se okupator svađa između sebe, ovde je klasičan slučaj da se okupator svađa sa Američkim narodom. ……………Ako se Teorija dokaže, onda nastaje veliki problem: Oslobođenje od okupacije nije moguće izvršiti jednim opštim narodnooslobodilačkim ustankom. Zato što u ovom slučaju okupaciju čvrsto podržava Unutrašnji neprijatelj, ne Spoljni. Bilo bi to preslikano kao borba četnika i partizana, partizanima u pomoć stigne Spoljni neprijatelj (Čerčil, Staljin i Ruzvelt), pa četnike etiketiraju kao Unutrašnjeg neprijatelja i zločince, pa se nad tim zločincima izvrše legalni i samim tim pravedni zločini. Nešto kao po formuli poznatoj u naučnom svetu, zvanoj Haški sistem borbe za ljudska prava.

  • I Love persida says:

   Zar? Ja sam mislio da je to više u praksi, jer oni sami na svojoj Nacionalnoj geografiji pokazaše da je njihovu državu uspostavila jedna grupa masona i svuda su ostavili svoje znakove, neke skrivene, neke otkrivene, na moneti su se takođe upisali i sve pripada njima, a centar i poreklo je iz Izraela, takođe i Rotšild, a on je zavladao britanijom. Oni sami to ne kriju pa bi i mi trebalo to da znamo.

 4. Željko says:

  GAME OVER ! Biden će u ponedjeljak zvanično biti proglašen za novog predsjednika !

  • I LOVE says:

   Tramp je pobedijo bajdena tramp ulaze u janovaru belu kucu kao Presedent jos 4 GOD.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *