ТЕЖАК УДАРАЦ ЗА УКРАЈИНЦЕ: ПОГИНУО ГЛАВНИ ОБАВЕШТАЈАЦ УКРАЈИНЕ?!

TEŽAK UDARAC ZA UKRAJINCE: POGINUO GLAVNI OBAVEŠTAJAC UKRAJINE?!

6 juna 2023

U Ukrajini se širi vest o smrti načelnika Glavne obaveštajne uprave (GUR) Kirila Budanova, objavio je Centar za suzbijanje dezinformacija Ukrajine na svom Telegram kanalu.

„U ime ukrajinskih medija prenosi se navodno vest o smrti Kirila Budanova. Prema ovim izveštajima, šef ukrajinske obaveštajne službe je poginuo od nedavnog raketnog napada, a pripreme za njegovu sahranu su već u toku u Nacionalnom centru ‘’Ukrajinski dom“, saopštilo je Ministarstvo odbrane Ukrajine.



Ali Centar tvrdi da su te poruke lažne.

Istovremeno, Budanov se nije javno pojavljivao od 29. maja. Tog dana je, poslednji put, na svom Telegram kanalu postavio snimak u kome preti Moskvi brzim odgovorom na raketne napade.

Ukrajina je u utorak, 30. maja, izvršila napad na Moskvu dronovima. Prema navodima Ministarstva odbrane Rusije, Kijev je poslao osam bespilotnih letelica avionskog tipa: pet je oboreno iz kompleksa protivvazdušnih topova u Moskovskoj oblasti, tri su oborene sredstvima za elektronsko ratovanje.

Portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov je, komentarišući napad dronom, rekao da je to odgovor kijevskog režima na efektivne ruske napade u nedelju na jedan od centara za donošenje odluka.

Istog dana, predsednik Rusije Vladimir Putin je saopštio da je Moskva napala sedište ukrajinske vojne obaveštajne službe. Zauzvrat, Ministarstvo odbrane Rusije je saopštilo da su Oružane snage Euije raketirale centre odlučivanja susedne zemlje, gde se, pod vođstvom zapadnih stručnjaka, pripremaju teroristički napadi na rusku teritoriju. Pogođeni su svi naznačeni objekti, saopštilo je ministarstvo. Istovremeno, nije precizirano o kojim centrima odlučivanja je reč.

Neki ukrajinski mediji javili su da je izvršen napad na kancelariju Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine, istu informaciju objavio je bivši poslanik Vrhovne rade Ilja Kiva.

(Pravda)

KOMENTARI



6 komentara

 1. Kulak says:

  Ruski mediji danas o "slučaju banderovca Budanova" prenose tri verzije. Prva je da je likvidiran, odnosno denacifikovan, druga da je ranjen, a treća da je neozleđen. Za par dana ćemo sigurno znati šta je tačno.

 2. fra Penetricio Degenero says:

  Rusi im posmicali sve celne ljude,jos Zelenski.

  • Kulak says:

   V. V. Putin neće da makne zelenskog zato što je Židov. Predsednik Rusije je zbog svoje majke Židovke Marije Šelomove posebno osetljiv na Židove i Izrael. Krv nije voda, to je tako.

   • Mastur faker says:

    Pametnjakovicu, a sto je onda rokno neke oligarhe kao sto je npr.Berezovski a drugima uzeo bogatstvo kao npr.Hodorkovskom ???????

   • Apis Carnica says:

    To su trebali raditi svakih par dana, a obveštajci nikad ne rade pametno i mnogo. Bilo bi bolje da Zelenog uhvate Wagner ili Čečeni...da napravijo šašlik, dobre salate i jaja sa lopate !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *