ТЕЖАК УДАРАЦ ЗА ЗАПАД И ЊИХОВЕ ВРЕДНОСТИ! CNN изгубио 90 одсто гледаности – шта ће бити са остатком западне медијске империје лажи?

ТЕЖАК УДАРАЦ ЗА ЗАПАД И ЊИХОВЕ ВРЕДНОСТИ! CNN изгубио 90 одсто гледаности – шта ће бити са остатком западне медијске империје лажи?

15 августа 2022

Аутор: Дмитриј КОСИРЕВ, РИА Новости

КРИС Лихт, нови шеф Си-Ен-Ен (CNN) -најпознатије америчке, ако не и светске телевизијске куће, изригатеља истина тамошњих демократа – дошао је у Конгрес САДса сузним понудом републиканцима: дођите и говорите пред нашим камерама.Шта је у овоме чудо?

Право чудо је у нечему другом. Лихт покушава да тиме спасе CNN.

Његов телеканал је почетком године изгубио 90 одсто публике. Да, то није чак ни чудо, већ најсигурнији знак смака света. Или барем крај демократије у САД и међу њиховим савезницима.

Пре неких 40 година, CNN је био недостижни модел телевизијског новинарства. Идеја о континуираном емитовању вести у реалном времену и широм света деловала је сјајно. Државни лидери су информације прво добијали преко CNN, а тек потом из званичних извештаја.

Рат у Ираку (први је био 1991. године) преношен је уживо, као и многи други ратови.

А сада – потпуни пад богова.

Минус од 90 одсто забележен је у првој недељи јануара, а реч је о поређењу са истом недељом претходне године. Тада је CNN имао 5,4 милиона гледалаца. Сада је просечни број људи који у сваком тренутку прате тај амерички телеканал – 640.000 људи.

Истовремено су опали и приходи CNN од рекламе. Први пут су после дуго времена његови годишњи рекламни приходи испод милијарду долара.

Почеле су и конвулзије грчеви.

Мало истине о колонама оних који беже од кијевске власти на

ослобођене територије Херсонске и Запорошке области

CNN је спојен са WarnerMedia. Појавила се била идеја да отвори свој стриминг сервис.

Та идеја је отпала, зато је промењено руководство и доведен Крис Лихт.

Он је коначно изговорио главне речи: време је да будемо искрени и објективни. Због тога је отишао на Капитол Хил да регрутује републиканце. Схватио је да се CNN мора променити.

И, већ су уследиле неке промене.

Једна од њих је кратка ТВ емисија о томе како са западноукрајинских земаља свакодневно одлазе каравани аутомобила на ослобођене територије Украјине. Наводно послом, али ти људи са собом возе ствари, децу и рођаке. А каравана у обрнутом смеру скоро да и нема јер заправо не постоје.

Ето, то је једна од нових сторија CNN. А још јуче се чинило да је та глобална „империја лажи“ непробојна.

То је демонстрирала и на примеру украјинске операције. Пласирана реалност је била је тачно 180 степени од истине.CNN је тврдио да се Украјина херојски одупире освајачима који уништавају цивилно становништво и да иде из победе у победу.

Ко је то и где смишљао – у Кијеву или Вашингтону – тешко је питање, али CNN и многи други његови амерички и европски медији у почетку нису одступили од тог мита.

То није био изолован случај, већ систем.

На неки мистериозан начин све вести су се претварале у даноноћно испирање мозгова. И то глобално.

Зид је заиста деловао непробојно. И зато што га је бранила цензура (масовно је гушила алтернативне погледе, посебно страних емитера попут Russia Today“.

Тако оно што никада не би звучало на Си-Ен-Ену (другачије мишљење), као да није ни постојало.

Шта се десило са овом нон-стоп индустријом наметања „правилних ставова“?

Зашто је најпрекаљенији и главни тешкаш „империје лажи“ посегнуо за објективношћу?

Да ли је ово изолован случај (резултат лошег менаџмента на једном тв-каналу) или нешто више?

Наравно, има објашњења, чак их је и превише, а са осветничким бесом дају их републиканци – ти „погрешни Американци“ којима је CNN одавно објавио рат.

Показало се да се ТВ канал превише трудио у том рату. Па му сада поручују: „Ко би помислио да ће се самоуверени и мрачни водитељи, који бљују лажи, мржњу, насиље и пропаганду, продавати као семенке?“ Или овако: „Једина шанса CNN да преживи је да поново изгради своју репутацију код публике, што је веома тешко учинити ако публика више не гледа телеканал“.

CNN је долијао уништавајући опоненте републиканце и вукући ка власти демократе на челу са Џоом Бајденом. То је републиканце увредило, а демократе су се разочарале у Бајдене, па се се и оне осуле…

Тотална цензура на кључним инфо-ресурсима, укључујући социјалне мреже, требало је да демократским `болничарима` омогући да са људима раде шта год пожеле, у суштини – да деморализују и униште цела друштва, затворивши их у „ковидне концлогоре“.

Међутим, људима се то није свидело и они су, уз све остало, престали да гледају CNN.

Дакако, то је тек једна ласта која не гарантује пролеће. Али, она је већ долетела.

Остатак „империје лажи“ не мора обавезно (из)губити аудиторијум. Уосталом, у Европи, за разлику од САД, империја засад изгледа прилично стабилно.

Али, CNN је исувише познати симбол тоталитарних масмедија да би његово посртање остало непримећено…

(Факти)

KOMENTARI3 коментара

  1. milorad5 says:

    CNN je puko u americi a to je bila pre svega mreža dezinformacja i laži namenjena amerikancima i NATO saveznicima eventualno.Medjutim u americi su toliko velika politička previranja da ja prosto ne mogu da verujem koliko se to brzo tamo odigrava (verovatno je to skčlonost amerikanaca ka brzom delovanju i efikasnost koja je postal već deo nihove kulture).Stvari se ubrzavaju i tenzije se povećavaju sa svakim novim diktatorskim potezom sad se već može slobodno reći klinton-obama hunte u vašingtonu i ovi izbori oji dolaze u americi će i zapečatiti sudbinu USA,njim zaista preti gradjanski rat i to u organizaciji demokratske stranke u USA jer oni mirno da predaju vlast ne mogu i ne smeju,ne posle bajdena i ne posle ukrajinske pljačke američkih državnih para.ZATO je dobro što CNN vipe niko tamo en gleda to je znak OPŠTE POBUNE koja sledi uskoro.Isprađiće američke patriote birokratsku i obaveštajnu huntu i to će da bude žestoko.Mislim da se sad rok skratio na DVE do TRI godin. najviše do otvorenog sukoba u USA a tzv "mainstrem" medijim u USA više skoro niko ništa ne veruje,bile su čak i demonstracije ispred štaba CNN u atlanti,dmonstracije ogorčenih gradjana koji su im skandirali da su LAŽOVI,pa vi vidite šta se tamo dešava sa dubokom državom,močvarom,špijunskim kompleksom i koroporacijama, amerikancima je preko glave te ekipe ,jbaće im mamu maminu.

  2. Риста Бре says:

    Јесте, али ЦНН се опоравио након тога. Од пада на 10% гледаности у односу на раније, сада му порастао рејтинг. Гледају га само 85% мање него раније. Па ништа не иде преко ноћи. Успут и гуглов јутуб се стрмекно на исти начин али не толико а тамо су више бизнис људи и врло брзо су лукаво исекли цензуру. Значи, мало су је смањили, мало опростили "прекршиоцима" вратили их да емитују своје канале и опоравили се. Чак и снимци РТ ако их неко други налепи, остају приступачни. Не баш све, али очигледно цензура се потискује из чисто финансијских разлога. Бизнис нема родољуба.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u