The New York Times: ДРЖАВНИ ДУГ САД ЋЕ ДО 2030. ДОСТИЋИ 50 БИЛИОНА ДОЛАРА

The New York Times: DRŽAVNI DUG SAD ĆE DO 2030. DOSTIĆI 50 BILIONA DOLARA

19 septembra 2023

AMERIČKO Ministarstva finansija priznalo je da je ukupan SAD – po prvi put u istoriji – premašio 33 biliona dolara.

I da nastavlja da raste ogromnom brzinom. Jer, pre 3 meseca – u junu – bio je tek prešao 32 biliona dolara, da bi 18. septembra već dostigao 33,044 biliona.Dnevni list The New York Times objavio je prognozu da će se do 2030. godine američki nacionalni dug podići na 50 biliona dolara.

Ukazao je da čak ni nedavno usvojeni dvopartijski sporazum o smanjenju potrošnje od strane predsedničke administracije ne uspeva da preseče trendove.

Demokrate i republikanci su krajem maja postigli dogovor da do 1. januara 2025. godine ne bude `plafona` rastu državnog duga.

KOMENTARI2 komentara

  1. milorad5 says:

    ukupna dugovanja po raznim osnovama u USA su prešla 100.000 milijardi dolara..krediti stanovništva,privreda ,država, sve kada se sabere to je cifra...To znači da kada bi se ameički BNP sveo na REALNE razmere bez berzanskih naduvavanja i špekulativnih lažnih prikazivanja imovine i prihoda, amerikanci bi trebali da iskuljučivo dišu pošto je to jedino za džabe,sledećih 20 god. pa bi vratili taj dug BEZ KAMATA,za kamate bi im treblo još 10 god.minimum...TE pare niko ne može da vrati...a takodje tolika masa novca ne može da postoji realno,pa ispada da su se zaduživali za lažni novac koji ne može da se vrati...doćiće im monopoly igra glave:)

    • Protokoli hrvackih ludaka says:

      Bitno je samo to da vanjski dug ostane isključivo američkim vazalima, znaci zemljama EU i ponekoj drugde a da Slobodni svet nema nikakve američke duznicke papire od "vrednosti", pa kad kljoknu nek kljoknu svi skupa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *