THE NEW YORK TIMES: Само Израел и Украјина на челним функцијама имају Јевреје!

THE NEW YORK TIMES: Samo Izrael i Ukrajina na čelnim funkcijama imaju Jevreje!

22 aprila 2019

Ukrajina je sa Vladimirom Zelenskim dobila prvog Jevreja na čelu države – objavio je The New York Times.

I ukazao da je to dodatni šamar`čokoladnom magnatu`Petru Porošenku koji je izbornu kampanju vodio pod devizom „Armija, jezik, vera“.NYT u istom članku naglašava da su birači – posle pet godina iznurujućeg rata na istoku zemlje – „stavili do znanja da ih najviše brinu siromaštvo i korupcija“.

Autor teksta ukazuje i da su Ukrajinci ignorisali upozorenje Porošenka da „glasanje za komičara uopšte nije smešna stvar“ i da možer imati bolne posledice.

Direktor Ukrajinskog jevrejskog saveta Eduard Dolinskij je sa zadovoljstvom naglasio da je Ukrajina –ako se izuzme Izrael –jedina zemlja u svetu u kojoj su i šef države i predsednik vlade – Jevreji.

Sada je na čelu ukrajinske vlade Jevrejin – Vladimir Grojsman.

U ovom kontekstu, nije bez značaja ni to što je Porošenko u izbornoj kampanji Zelenskog označavao kao marionetu tajkuna-Jevejina Igora Kolomojskog.

Zelenski je, inače, pobedio Porošenka osvojivši 73 odsto glasova – koliko i obični učitelj Goloborodko koji je odlučio da se kandiduje za predsednika Ukrajine. Zelenski tog učitelja koji dolazi na čelo države i počinje da tera u zatvore krupne lopove i korupcionaše igra u popularnom serijalu-komediji „Sluga naroda“.

Iz Porošenkovog tabora zato – u nemoćnom besu – već ukazuju: „Mnogi su Zelenskog pobrkali sa Goloborodkom“.

Zelenskom je prošle noći telefonirao Donald Tramp i ukazao mu da je Porošenko pod američkom zaštitom.

To je verovatno razlog što jeveć izjavio da je spreman da Porošenku ponudi jednu od najvažnijih funkcija u državi. Uprkos tome što je još u februaru obećavao pristalicama da će ga „poslati u zatvor“.

Po ukrajinskim zakonima, Porošenko treba da kroz mesec dana preda vlast Zelenskom. I, već je lansirana pretpostavka da bi on tih 30 dana mogao iskoristiti da raspusti Vrhovnu radu i raspiše prevremene parlamentarne izbore.

Redovni treba da budu održani krajem oktobra 2019-te, ali bi njihovo održavanje u junu povećalo šanse partije Blok Petra Porošenka da u koaliciji sa drugim partijama pod američkom kontrolom formira `vladinu koaliciju`.

Porošenko bi tako već kroz tri meseca bio ukrajinski premijer.

(Fakti)

KOMENTARI5 komentara

 1. Fantom iz Notre Dame ;-) says:

  Gde su jevreji predsednici tu je propast. Od kad su 2014.izvršili državni udar i dokopali se vlasti jevreji se bogate krađom a Rusi i Ukrajinci žive u bedi. To su uradili i u Gruziji, Hrvackoj (Tuđman), Sloveniji (Kučan).

  • Zoran says:

   Na ostalim pozicijama su predstavnici Jevreja.:)

 2. samostalan says:

  Rakic u Tadicevoj vladi je bio Jevrej, a to je i Vuckov Djuric, borac za srpska prava na Kosovu. Gde god su oni, tu svima pada mrak, a samo njima cveta.

 3. Dragi says:

  Nije samo novoizabrani predsednik Ukrajine (Zelenski), uz premijera Grojsmana, Jevrej, već je i još dejstvujući predsednik Porošenko Jevrej, a pravo prezime mu je Valjcman. Razloka između Zelenskog i Prošenko je u tome što je prvi Jevrej po jevrejskim merilima, jer mu je majka Jevrejka, dok je drugi Jevrej po opšteprihvaćenim merilima, s obzirom da mu je otac Jevrej.

  • samostalan says:

   A sto se kod nas krije da je Gospodja Merkel devojacko Kasner takodje Jevrejka? Ima li nekoga ko nam je naneo zlo a da nije iz Izabranog plemena?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *