The New York Times: Украјинска армија у борбама за Бахмут има и до 250 рањених дневно

The New York Times: Украјинска армија у борбама за Бахмут има и до 250 рањених дневно

28 новембра 2022

УТИЦАЈНИ лист америчке дубоке државе – антируски The New York Times – објавио да украјинска армија у борбама за Бахмут (Артјомовск) последњих дана трпи страховите губите.

Поменула је 250 рањених дневно.Број погинулих `мудро` не наводи, али овако осветљава `сцену`:

„Хитна помоћ, оклопни транспортери и аутомобили уз шкрипу довозе рањенике. Само се смењују“.

Украјинска репортерка Викторија Хамаза са тв-екрана је рекла да је Кијев у борбама за Артјомовск (Бахмут) протеклих дана имао 500 рањених војника.

Додуше, она је у ту бројку укључила и рањене стране плаћеника.

Информације о огромним губицима Оружаних снага своје земље потврдила је и утицајна Украјинка Јелена Галушко.

О борбама за Бахмут (Артјомовск) своје је рекао и Јевгениј Пригожин, оснивач руске приватне војне компаније „Вагнер“ која већ недељама поступно продире у тај стратешки важан град за исход целе битке за Донбас:

– Бахмут је велико, добро утврђено подручје са путевима, предграђима и воденим баријерама. Украјинска војска је добро припремљена и пружа достојан отпор. Наш задатак није сам Бахмут, већ – уништавање украјинске војске и смањење њеног борбеног потенцијала, што изузетно позитивно утиче на све остало. Због тога је ова операција и названа „Бахмутска машина за месо“.Пригожин је нестрпљивима (са руске стране) посаветовао:

„Не трчите испред `локомотиве`! Ако се деси пад Бахмута – обавестићемо вас. Ратна срећа воли тишину!“

Пригожин је, иначе, једном финском новинару открио:

– У „Вагнеру“ ратује и 20 Финаца. У саставу Данског батаљона којим командује бивши генерал америчке поморске пешадије! Ратују добро. А наш Чешки батаљон „Швејк“ већ је постао легендаран“.

(Fakti)

KOMENTARI2 коментара

  1. milorad5 says:

    hm moguće je rusi imaju taj specijalitet iscrpljivanja upornog neprijatelja koji neće da se povuče i očajniči drži odredjeni prostor iz jasnih strateških razloga na terenu koji je povoljan za njih,to je stalni frontalni pritisak na neuralgičnu taču i breanioce to može gadno da košta.Kada procene d su ih iskrvarili dovoljno onda će da udare žestoko i naglo u zgodnom momentu i probiju front i smrve ostatak trupa koje su tu.I meni se čini da rusi namerno gmižu metar po metar i drže ukre pod stalnim vatrenim zvonom tu iz strteškog rzloga predugo traje osvajanje bahmuta,realno dosad su mogli da ih isčačkaju odatle ili lažu i ne mogu da osvoje te bunkee ali s obzirom da nema nekih vesti o ruskim većim gubitcima u ljudstvu tu,vrlo je moguće da je pre u pitanju mašina za mlevenje mesa kao što ovaj tvrdi iz vagnera.

  2. Nadbiskup Sodom von Gomor says:

    Oni ko Hrvati, žrtve im se gomilaju na "oltar domovine", a oltar je postavio novi poglavica postavljen od kauboja, ćifut, tamo Zelenko, onamo Tuđman, glupi Hrvati i Ukrajinci misle da gine za svoju državu a ona u startu nije njihova 😂😂😂

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u