The New York Times: Украјинска армија у борбама за Бахмут има и до 250 рањених дневно

The New York Times: Ukrajinska armija u borbama za Bahmut ima i do 250 ranjenih dnevno

28 novembra 2022

UTICAJNI list američke duboke države – antiruski The New York Times – objavio da ukrajinska armija u borbama za Bahmut (Artjomovsk) poslednjih dana trpi strahovite gubite.

Pomenula je 250 ranjenih dnevno.Broj poginulih `mudro` ne navodi, ali ovako osvetljava `scenu`:

„Hitna pomoć, oklopni transporteri i automobili uz škripu dovoze ranjenike. Samo se smenjuju“.

Ukrajinska reporterka Viktorija Hamaza sa tv-ekrana je rekla da je Kijev u borbama za Artjomovsk (Bahmut) proteklih dana imao 500 ranjenih vojnika.

Doduše, ona je u tu brojku uključila i ranjene strane plaćenika.

Informacije o ogromnim gubicima Oružanih snaga svoje zemlje potvrdila je i uticajna Ukrajinka Jelena Galuško.

O borbama za Bahmut (Artjomovsk) svoje je rekao i Jevgenij Prigožin, osnivač ruske privatne vojne kompanije „Vagner“ koja već nedeljama postupno prodire u taj strateški važan grad za ishod cele bitke za Donbas:

– Bahmut je veliko, dobro utvrđeno područje sa putevima, predgrađima i vodenim barijerama. Ukrajinska vojska je dobro pripremljena i pruža dostojan otpor. Naš zadatak nije sam Bahmut, već – uništavanje ukrajinske vojske i smanjenje njenog borbenog potencijala, što izuzetno pozitivno utiče na sve ostalo. Zbog toga je ova operacija i nazvana „Bahmutska mašina za meso“.Prigožin je nestrpljivima (sa ruske strane) posavetovao:

„Ne trčite ispred `lokomotive`! Ako se desi pad Bahmuta – obavestićemo vas. Ratna sreća voli tišinu!“

Prigožin je, inače, jednom finskom novinaru otkrio:

– U „Vagneru“ ratuje i 20 Finaca. U sastavu Danskog bataljona kojim komanduje bivši general američke pomorske pešadije! Ratuju dobro. A naš Češki bataljon „Švejk“ već je postao legendaran“.

(Fakti)

KOMENTARI2 komentara

  1. milorad5 says:

    hm moguće je rusi imaju taj specijalitet iscrpljivanja upornog neprijatelja koji neće da se povuče i očajniči drži odredjeni prostor iz jasnih strateških razloga na terenu koji je povoljan za njih,to je stalni frontalni pritisak na neuralgičnu taču i breanioce to može gadno da košta.Kada procene d su ih iskrvarili dovoljno onda će da udare žestoko i naglo u zgodnom momentu i probiju front i smrve ostatak trupa koje su tu.I meni se čini da rusi namerno gmižu metar po metar i drže ukre pod stalnim vatrenim zvonom tu iz strteškog rzloga predugo traje osvajanje bahmuta,realno dosad su mogli da ih isčačkaju odatle ili lažu i ne mogu da osvoje te bunkee ali s obzirom da nema nekih vesti o ruskim većim gubitcima u ljudstvu tu,vrlo je moguće da je pre u pitanju mašina za mlevenje mesa kao što ovaj tvrdi iz vagnera.

  2. Nadbiskup Sodom von Gomor says:

    Oni ko Hrvati, žrtve im se gomilaju na "oltar domovine", a oltar je postavio novi poglavica postavljen od kauboja, ćifut, tamo Zelenko, onamo Tuđman, glupi Hrvati i Ukrajinci misle da gine za svoju državu a ona u startu nije njihova 😂😂😂

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *