THE SPECTATOR: Запад није Русију економски бацио на колена јер је преценио своју снагу

THE SPECTATOR: Zapad nije Rusiju ekonomski bacio na kolena jer je precenio svoju snagu

12 maja 2023

STRATEGIJA Zapada sračunata na to da Rusiju ekonomski baci na kolena propala je zbog nespremnosti ostatka sveta da vodi ekonomski rat protiv Moskve, ocenio je britanski časopis The Spectator.

Sa obrazloženjem: „Zapad je započeo sankcioni rat precenjivanjem sopstvenog uticaja širom sveta. Kako se ispostavilo, nezapadne zemlje nemaju želju da uvode sankcije ni protiv Rusije ni protiv ruskih oligarha. Rezultat ekonomskih sankcija trebalo je da bude kapitulacija Rusije pred Zapadom, ali je spremnost drugih zemalja da sarađuju sa njom osujetila te planove“.The Spectator dalje navodi da je vrlo brzo postalo jasno da, dok je Zapad bio zainteresovan za ekonomski rat protiv Rusije, ostatak sveta nije:

„Kako je izvoz ruske nafte i gasa u Evropu opadao, Rusija je povećala njihov izvoz u Kinu i Indiju“.

Britanski list ukazuje da je i prognoza MMF da će ruska privreda do kraja 2023. godine porasti za 0,7 odsto potvrda precenjenih očekivanja o padu ruske ekonomije.

I zaključuje: „Ruska ekonomija nije uništena, već se jednostavno restrukturisala i preorijentisala sa Zapada na Istok i Jug“.

(Fakti)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Gagi says:

    Apsolutno normalna reakcija ostalog dela sveta. Za razliku od zapadnih nadobudnih kolonizatora, drugi narodi gledaju svoja posla i svoje zivotne interese. Nema drzave na svetu da im taj zapad nije zamutio vodu i nesto pokrao, ovaj danasnji zivot im je jos dobar i kvalitetan. Stize novo vreme kada ce drzave na svetu uvesti sankcije i ignorisati hirovitog i poludelog "Velikog brata". Reakcije covecanstva se vec naziru i idu u tom pravcu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *