THE TELEGRAPH: У Ватикану група кардинала спремила заверу против папе Франциска

THE TELEGRAPH: U Vatikanu grupa kardinala spremila zaveru protiv pape Franciska

9 januara 2023

GRUPA kardinala sprema zaveru protiv sadašnjeg pape Franciska – objavio je The Telegraph.

Britanski list navodi da se među kardinalima formirala „grupa protivnika aktuelnog pontifika“ nezadovoljnih njegovom liberalnom politikom, tolerancijom prema abortusima i homoseksualnosti i promenama u pravilima služenja mise.Opoziciju navodno predvodi kardinal Georg Gensvajn, bivši lični sekretar prethodnih dana preminulog počasnog pape Benedikta XVI.

Neimenovani izvor u Vatikanu otkrio je The Telegraph da će jedan deo grupe otvoreno kritikovati Franciska, dok će drugi vršiti pritisak na njega da ga nateraju da podnese ostavku.

Smrt počasnog pape Benedikta XVI dala je zaverenicima priliku da deluju, pošto je pre toga smena aktuelnog poglavara rimokatolika bila gotovo nemoguća.

Papa emeritus Benedikt XVI preminuo je 31. decembra u 96. godini.

Popeo se na papski tron 2005. i abdicirao 2013. godine, postavši prvi katolički pontifik u 600 godina koji je to učinio dobrovoljno.

(Fakti)

KOMENTARI11 komentara

 1. Petrovgrad says:

  Znači obojena revolucija medju fraterima.

 2. Zeka says:

  Papa Francisko je upadljivo drugačiji od svojih prethodnika. To je, ubrzo po ustoličenju Franciska, najpre primetio naš istoričar akademik Dragoljub Živojinović. Inače veliki kritičar Svete stolice i rimskih papa, u vezi sa Franciskom imao je bolja očekivanja. To je prvi papa poreklom iz Latinske Amerike, rastao je, školovao se i formirao u sasvim različitoj sredini od evropske. Što se nas Srba tiče, nemamo razloga za neke veće kritike. Papa Francisko naredio je hrvatskim prelatima da stupe u dijalog sa SPC u vezi sa raznim temama. Pre svega oko kardinala Alojzija Stepinca čije je proglašenje za sveca stopirao na neodredjeno vreme. Zadržao je politiku nepriznavanja Kosova! I po drugim pitanjima je tolerantniji i pomirljiviji od prethodnika. Konzervativna klerikalna klika zato se odlučila da ga svrgne.

  • RASPUCHIN says:

   Baš ste pravi "Zeka". Francisko je rođen tamo gdje je bio okružen nacistima i ustašama a kada je sazrio mnoge je školovao po jezuitskim školama kako bi od njih napravio još bolje ustaše. Što se tiče "pregovora" o zlikovcu Stepincu tek je to nebuloza koju su "naši" prihvatili i na koju su se upecali. Pisao sam prije mnogo godina , kada su hvalili Vatikan kako čuva naše crkve na Kosovu i Metohiji , da ih čuvaju za sebe. Evo i to se sada ispostavlja jer su jednu već proglasili za svoju. Lakše malo sa tim "nasmješenim" jezuitom.

   • Zeka says:

    Vala i vi ste pravi RASPUCHIN. Vidim da ste u kontaktu sa višim silama, pa tako znate ono što "naši" (istoričari, akademici, diplomate...) ne znaju. Bar nam pametnjakovića nikada nije falilo. Eno ga još jedan, nešto niže, sa svojom standarnom i otužno stereotipnom teorijom zavere. Ne znam koji su to ljudi bili u okruženju budućeg pape, nisam mu držao sveću u odrastanju i školovanju, ali sam naveo neke činjenice. Za razliku od njegovih prethodnika koji su tzv.beatifikacijom pokrenuli postupak za Stepinčevu kanonizaciju, papa Francisko je taj postupak obustavio. Dalje se nije odmaklo sve do danas. A šta će biti sutra, ja stvarno ne znam. Vidim da vi znate. Blago vama, šta da vam kažem...

 3. persida says:

  "Opoziciju navodno predvodi kardinal Georg Gensvajn, bivši lični sekretar prethodnih dana preminulog počasnog pape Benedikta XVI. Ma, sta kazete, Gensvajn, a svajn znaci svinja. Zanimljivo.

  • Zeka says:

   Persida... hm, sida znači bolest. Zanimljivo.

 4. Gagi says:

  Ta "duhovna" organizacija, od raspeca Isusa do danasnjih dana, pravi i stvara nesrecu i lom u svetu. Njihovna "duhovna" politika i vaspitanje njihovih vernika, navela je zapadnu hemisferu da se okrene materijalnom smislu zivota. Njihov osnovni alat za bezbrizan i siguran zivot je pljacka i otimanje od onih koji nisu u njihovom duhovnom jatu. Sto bi se reklo, njihova duhovna vertikala je protkana samozivoscu i narcisoidnoscu. Ubedili su sebe da su nad rasa i nad ljudi, tu misaonu politiku je pored drugih vodio i njihov verni sluga Hitler. Da se ne zavaravamo, ta organizacija egzistira dvadeset vekova, uvek se pobrinu da ostave "kvalitetne" naslednike koji ce uspesno nastaviti ljudozdersku misiju na zemljinoj kugli. Kada se samo procita, sta su radili i kako su se ponasali prema svojim protivnicima i neistomisljenicima u proslim vekovima, svima moze biti jasno kakva je to "duhovna" organizacija.

  • persida says:

   Duhovni su do mojega.

 5. lekovito bilje says:

  Ah, ta nemojte molim Vas!Sve prdez do prdeza☺

 6. majstor života says:

  na godišnjem skupu globalističko-satanističke grupe Bilderberg 2018., učestvovali su, između ostalih, kardinal Pietro Parolin, sekretar Vatikana, 2. čovjek Vatikana iza pape a i srpska premjerka Ana Brnabić. Koja je, kako je poznato, dresirana u globalističkim elitnim organizacijama u Vašingtonu, isto kao i bivša hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarević. tu je naravno bio i Henri Kisindžer, član glavnog odbora Bilderberga, desna ruka familije Rokefeler i jedna od najvećih zvjerski svjetske elite dugi niz decenija ovaj papa Bergoljo je satanist, kao i još neki glavni kardinali u vatikanu. nadbiskup Vigano i njemački kardinal Gerharad Ludvig Miler, vatikanski zviždači i protivnici ovog pape, protivnci novog svjetskog poretka i lažne pandemije i operacija vakcinisanja svjetskog stanovništva, davno su rekli da je ovaj papa satanist i da je prodao crkvu. Vigano i Miler predvode grupu odmetnika iz vatikana, koji se suprostavljaju ovom papi i ovom vatikanu, koji podržava agendu velikog reseta iza koje stoji globalistička elita, na čijem čelu su 2 najmoćnije familije svijeta- Rotšild i Rokefeler ali i vatikan i rukovodstvo katoličke crkve, kao i rukovodstva pravoslavnih crkava, svi rade za globalnu elitu, svi su izdali Boga I isusa. svi su podržavali agendu vakcinisanja i "žiga zvjeri". sve ostalo su iluzije za sitnu raju, za obični narod na svim stranama koji ne shvata to, da mu se bacaju koske, da se kolju

  • Zeka says:

   I, šta kažeš? Sve drugo su iluzije?? Samo je to istina i samo istina? Koje si grupe ti pripadnik kada su ti svetske istine tako dostupne? Običan narod ne shvata? U koji neobičan narod ti spadaš? E, jesi Života, života ti...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *