The Washington Free Beacon: Русија креће у повећање и модернизацију свог нуклеарног арсенала

The Washington Free Beacon: Rusija kreće u povećanje i modernizaciju svog nuklearnog arsenala

17 decembra 2017

VOJNI vrh Rusije planira da poveća i modernizuje arsenal svog taktičkog atomskog oružja, a razvoj događaja svedoči da se Moskva sprema za nuklearni – objavio je The Washington Free Beacon, pozvavši se na  „anonimne izvore u Pentagonu”.

Još je naveo da Moskva planira da najkasnije do 2026. godine poveća broj svojih nuklearnih glava sa 7.000 na 8.000 .

Navodno će tih 1.000 bojevih glava biti taktički nuklearni projektili male snage, ali zato nove generacije.

Biće navodno i „kompaktnih nuklearnih „punjenja” snage od 10 do 1000 tona trotila koja će koristiti ruske krstareće rakete i sateliti.

Kao pravo američko izdanje, The Washington Free Beacon ocenjuje:

„Ovakva modernizacija izgleda zlosutno jer je povezana sa strateškom doktrinom Moskve koja predviđa operativnu primenu atomskog oružja za vreme svakog običnog konflikta”.

The Washington Free Beacon tvrdi – opet sa pozivom na onaj izvor iz Pentagona – da će Rusija modernizovati i nekoliko svojih podzemnih objekata za komandovanje nuklearnim snagama i zaštitu političkog i vojnog rukovodstva RF u uslovima nuklearnog rata.

U ovom kontekstu se pominju: podzemni komandni punkt “ Raketnih strateških jedinica 15Э601 „Perimetar”, koji se nalazi na Severu Urala, bunker Beloreck-16 na jugu Urala, kao i nukearna skloništa Voronovo i Šarapovo koja se nalaze nedaleko od Moskve.

The Washington Free Beacon navodi da će Donald Tramp već u januartu imati na stolu „izveštaj o ruskom nuklearnom oružju”.

Među devet država sveta sa nukearnim oružjem, Rusija ima najveći arsenal – 7.000 bojevih glava, od kojih je 1.950 na svojim nosačima i u operativnoj pripravnosti.

Na drugom mestu su Sjedinjene Države sa 6.800 nuklearnih glava (za trenutno lansiranje je spremno 1.800).

KOMENTARI4 komentara

 1. Batina says:

  Optuzuju Ruse da su im uzeli uranijum, pa Rusi smisljaju nacin kako da im ga vrate

 2. goran says:

  Džabe gi pravite, kad neće gi upotrebite.

 3. Velika Metla says:

  Svaka država koja želi da se odbrani od zapadne agresije i pljačke MORA imati atomsko oružije! Inače ima da ih nema,i zapad će im sve opljačkati!

 4. M says:

  USA-Zapad je planirao ratovati-pobijediti protiv Rusa...konvencionalno,industrijom,novcem,masovnošću oružja,a neki drugi ruski protivnici to isto,ali masovnošću ljudi!Ono najpametnije u toj suludoj situaciji što preostaje Rusiji jest Atomski Rat!Pa tko voli neka izvoli!Pogotovo što Rusija može bezbjedno A-ratovati izvan Rusije i teritorija A-velesila,a na ugrozu Ruskog teritorija A-odgovoriti adekvatno ili do međusobnog uništenja!Pa opet tko voli neka izvoli!Dakle,bez radikalnog naučnog proboja-napredka,nema uništenja Rusije kako to neki žele,pa će se otrezniti u nadolazećem ograničenom Svjetskom A-Ratu će im Rusija to objasniti,ili Kina sutra!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *