The Washington Post: На страни Украјине се бори 20.000 страних плаћеника из преко 50 земаља

The Washington Post: На страни Украјине се бори 20.000 страних плаћеника из преко 50 земаља

1 марта 2024

ДВАДЕСЕТ хиљада страних плаћеника из више од 50 земаља бори се на страни украјинских оружаних снага као део међународне легије, објавио је The Washington Post.

Навео је да би ти људи у будућности могли да добију украјинско држављанство.И посебно указао: „За Украјину се бори и непознати број грађана Белорусије и Русије, који су против власти својих земаља, као и етнички Турци из Казахстана, Киргистана и других земаља бившег СССР“.

The Washington Post такође тврди:

„И на страни Руске Федерације ратују странци – држављани Сирије, Кубе, Непала и Индије. Током протекле две године, руска војска је у Украјини убила најмање 50 америчких држављана“.

Амерички лист, очекивано, не открива: колико је међу онима који се боре на стран и Украјине реалних страних плаћеника, а колико се војника и официра армија земаља НАТО издаје за „стране плаћенике“.

KOMENTARI3 коментара

  1. zolja says:

    WP je poznati CIA izvor. jedino tacno ovo sto na kraju objavili, koliki je srazmer NATO vojnika i placenika. bice da je 19:1 u korist NATO.

  2. Izmet efendija Kurpušić says:

    Ma to su ljudi koji "samo rade svoj posao" 😁. Znači divota od ljudi, tu je moral brate, inteligencija ofkors, te velika uživancija da se zaposle na radnom mestu isključivo sa muškarcima, gde se žene ne primaju 😂😋😋

  3. padre says:

    Pazi, bogati, nijednog iz NATO država, samo amerićki državljani, koji su došli tamo na godišnji odmor!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u