Tompson opet organizovao ustaški koncert u Čavoglavama

Tompson opet organizovao ustaški koncert u Čavoglavama

6 avgusta 2013

Marko-Perković-ThompsonObeležavanje Dana pobede i domovinske zahvalnosti, Dana branitelja i 18. godišnjice akcije hrvatske vojno-policije „Oluja“, u kojoj je više od 2.000 Srba ubijeno, a 250.000 proterano, danas je održano i u rodnom mestu pevača Marka Perkovića Tompsona Čavoglave, javili su hrvatski elektronski mediji.

Agencija Hina prenela je izjavu portparolke šibensko-kninske Policijske uprave Marice Kosor da je pre Tompsonovog koncerta policija „oduzimala upaljače sa neprikladnim obeležjima, a od još dve osobe oduzela majice s ustaškim obeležjima, odnosno slovom ‘U'“.

Kod jedne osobe pronađena je i zaplenjena droga, a svima je izdat prekršajni nalog za plaćanje novčane kazne, navodi hrvatska agencija.

Prema podacima policije, na koncertu se okupilo približno 80.000 osoba, desetak hiljada više nego prošle godine, navodi Hina.

Portal „Index.hr“ izvestio je da su na štandovima zaplenjene majice, zastave i upaljači sa simbolima NDH. Prema tom portalu, program u Čavoglavama počeo je jutros misom za Franju Tuđmana i poginule u župnoj crkvi u Kljacima a misu je predvodio don Vinko Puljić, sveštenik iz hrvatske misije Zigen kod Kelna.

„Svima čestitam današnji praznik“ rekao je Tompson obraćajući se okupljenima a voditelj je na početku koncerta pozvao sve Hrvate iz BiH da se u oktobru „okupe u svojim domovima kako bi se prijavili na popisu stanovništva koji će se tada obavljati u BiH“.

„Ne smemo dozvoliti da Hrvati u BiH postanu nacionalna manjina“, rekao je voditelj.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *