TIHE PRIPREME ZA RAT: Britanija poručila 600 tenkova u vrednosti od 4,4 milijarde evra!

TIHE PRIPREME ZA RAT: Britanija poručila 600 tenkova u vrednosti od 4,4 milijarde evra!

3 септембра 2014

British tanks 8944Britanija je danas potpisala ugovor o kupovini 600 novih tenkova, u vrednosti od 3,5 milijardi funti (4,4 milijarde evra), saopštila je vlada u Londonu uoči održavanja samita NATO-a u Velsu.

„Ovaj ugovor, kao najveća pojedinačna porudžbina britanskog ministarstva odbrane u poslednje tri decenije, pomoći će otvaranju 1.300 radnih mesta“, dodaje se u saopštenju ministarstva, a prenosi agencija Frans pres.

Naručeni tenkovi tipa „589 skaut spešlist veikl“ proizvode se u britanskoj podružnici američke kompanije DŽeneral dinamiks i poseduju kompjutersku tehnologiju koja omogućava bolji pregled na bojnom polju.

„Oduševljen sam što uoči samita NATO-a mogu da najavim najveći pojedinačni ugovor za oružana borbena vozila za britansku vojsku od 80-ih godina prošlog veka“, izjavio je britanski premijer, Dejvid Kameron, i dodao da značaj ugovora nije samo u održanju bezbednosti Britanije, već i otvaranju skoro 1.300 radnih mesta širom zemlje.

Poručeni tenkovi će, kako prenosi Frans pres, biti isporučeni britanskoj vojsci u periodu od 2017. do 2024. godine.

KOMENTARI5 коментара

 1. Spasoje says:

  DŽaba vam se nauražavati,kada će vas Rujo sve prešišati.

 2. Skyman says:

  Kako se olosi NATOa panicno boje Rusa..... jednom kada strah se uvuce u dusu tesko izlazi iz nje

 3. MISSKE says:

  Da li je to zavladala Rusofobija ?

 4. Desanka says:

  Hoće zapad novu preraspodelu sveta a da naivni za njih krvare.Zapadni moćnici imaju ono što i ne zaslužuju i opet su nezadovoljni.Nesigurni u svoju vojnu nadmoć hrle u svetsku propast i ovo sa čime raspolažu izvojevali su najviše na prevarama to su miroljubivi narodi dobro iskusili na svojoj izgubljenoj krvi.Raspad Sovetskog Saveza takođe su prevarom postigli.Nadam se da im to više neće uspeti iako su igrači dobro raspoređeni širom planete.Večito su obećavali i trgovali sa tuđim teritorijama i tako povukli mase u ratove kako tada to će raditi i u ubuduće. Nažalost sva stečena bogastva su opljačkali ratovima koje su silom vodili i opet su im planovi isti i zato im slođno treba stati na put ostvarenju tog cilja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u