ТИЛЕРСОН: Нема услова за нормализацију односа NATO са Русијом

TILERSON: Nema uslova za normalizaciju odnosa NATO sa Rusijom

7 decembra 2017

NORMALIZACIJA dijaloga sa Rusijom sada nije moguća – izjavio je Reks Tilerson, naglasivši da je to „stav zemalja NATO“.

Novinarima u Briselu je po završetku ministarskog samita zapadne vojne alijanse dodatno rekao:

„I juče za večerom smo dugo razgovarali o tome kakva treba da bude naša saradnja sa Rusijom. Pokazalo se da postoji konsenzus povodom stava da sada normalizacija dijaloga sa Rusijom ne ide i da nema uslova za nju“.

Državni sekretar SAD naveo je da se Savet Rusija-NATO povremeno sastaje, ali da ni tu neće biti normalizacije:

„Sjedinjene Države sa Moskvom imaju dijalog koji donosi rezultate, ali opštenja radi opštenja nema i neće biti. Preduslovi za obnavljanje razgovora sa Rusijom su razrešenje krize u Ukrajini i obustavljanje hibridnog rata koji vodi Rusija. To je neprihvatljivo i to ne može da se toleriše“.

Generalni sekretar alijanse, Jens Stoltenberg, izjavio je da ona želi uvođenje „prakse bilateralnih brifinga na kojima bi se razmatrale i hibridne pretnje“ i „direktne kontakte sa načelnikom ruskog Generalštaba“ (Valerijem Gerasimovim).

Stoltenberg je naglasio da se u Briselu sadašnja forma odnosa sa Rusijom – jačanje kolektivne odbrane, obuzdavanje i otvorenost za dijalog – smatra adekvatnom i zadovoljavajućom.

Dodao je da se alijansa ne meša niti će se mešati u ruske predsedničke izbore i da zato neće komentarisati ni objavljenu nameru Vladimira Putina da se ponovo kandiduje za šefa države.

KOMENTARI2 komentara

  1. goran says:

    Onda busi i dalje nenormalan. Slusaj sta ti kaze Natanjahu, i to je to, nemoj da mi glumis neku facu, jer si obican kelner.

  2. slobo says:

    Molice NATO Rusiju da se normalizuju .Itekako .

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *