ТИЛЕРСОН ОД ТРАМПА ДОБИО ЗАДАТАК који ће још више разбеснети русофобе

ТИЛЕРСОН ОД ТРАМПА ДОБИО ЗАДАТАК који ће још више разбеснети русофобе

6 јуна 2017

Амерички државни секретар Рекс Тилерсон рекао је данас да је председник Доналд Трамп затражио од њега да обнови односе САД са Русијом и да не дозволи да га у томе спрече политичка превирања поводом могуће повезаности Русије с Трамповом предизборном кампањом.

Тилерсон је истакао да су односи Вашингтона са Москвом на ниском нивоу и да се погоршавају, те да је Трамп од њега затражио да те односе стабилизује и обнови узајамно поверење, преноси АП.

Амерички државни секретар је то изјавио у Велингтону, на Новом Зеланду, где се састао са премијером Билом Енглишом током кратке посете.

Тилерсон је напоменуо да не може да коментарише детаље истраге о Русији, нити да ли би њен исход могао да доведе до пада америчке администрације јер, како је рекао, „нема директних сазнања о томе“.

Трамп му је, објаснио је он, рекао да не дозволи да га у раду на односима с Москвом омете „прашина која се дигла“ због истраге.

„Јасно ми је рекао да делујем темпом којим желим и у областима у којима сматрам да бисмо могли да остваримо напредак. У друга питања заиста нисам умешан“, рекао је Тилерсон.

На питање о Трамповим провокативним твитовима, укључујући оне у којима је критиковао лондонског градоначелника након напада на Лондонском мосту протеклог викенда, он је одговорио да „председник има сопствене, јединствене начине комуницирања са америчким народом и светом“.

„Добро се служи тиме, и ја немам намеру да му делим савете о томе како да комуницира. То је његова ствар“, закључио је Тилерсон.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Ljiljana says:

    Prvi put da se radi na smirivanju tenzija u svetu. Rat nikome nije potreban, posebno nuklearni.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u