ТИЛЕРСОН ОД ТРАМПА ДОБИО ЗАДАТАК који ће још више разбеснети русофобе

TILERSON OD TRAMPA DOBIO ZADATAK koji će još više razbesneti rusofobe

6 juna 2017

Američki državni sekretar Reks Tilerson rekao je danas da je predsednik Donald Tramp zatražio od njega da obnovi odnose SAD sa Rusijom i da ne dozvoli da ga u tome spreče politička previranja povodom moguće povezanosti Rusije s Trampovom predizbornom kampanjom.

Tilerson je istakao da su odnosi Vašingtona sa Moskvom na niskom nivou i da se pogoršavaju, te da je Tramp od njega zatražio da te odnose stabilizuje i obnovi uzajamno poverenje, prenosi AP.

Američki državni sekretar je to izjavio u Velingtonu, na Novom Zelandu, gde se sastao sa premijerom Bilom Englišom tokom kratke posete.

Tilerson je napomenuo da ne može da komentariše detalje istrage o Rusiji, niti da li bi njen ishod mogao da dovede do pada američke administracije jer, kako je rekao, „nema direktnih saznanja o tome“.

Tramp mu je, objasnio je on, rekao da ne dozvoli da ga u radu na odnosima s Moskvom omete „prašina koja se digla“ zbog istrage.

„Jasno mi je rekao da delujem tempom kojim želim i u oblastima u kojima smatram da bismo mogli da ostvarimo napredak. U druga pitanja zaista nisam umešan“, rekao je Tilerson.

Na pitanje o Trampovim provokativnim tvitovima, uključujući one u kojima je kritikovao londonskog gradonačelnika nakon napada na Londonskom mostu proteklog vikenda, on je odgovorio da „predsednik ima sopstvene, jedinstvene načine komuniciranja sa američkim narodom i svetom“.

„Dobro se služi time, i ja nemam nameru da mu delim savete o tome kako da komunicira. To je njegova stvar“, zaključio je Tilerson.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Ljiljana says:

    Prvi put da se radi na smirivanju tenzija u svetu. Rat nikome nije potreban, posebno nuklearni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *