Tinejdžer se golim rukama odbranio od ajkule

Tinejdžer se golim rukama odbranio od ajkule

28 juna 2013

Džošua VotsonČini se da Hercegovac Blažo Grković, koji je golim rukama ubio medveda, nije jedini koji može na taj način da savlada neke od najopasnijih životnja sveta. Slična drama desila se nedavno u Atlantskom okeanu, kada je Džošua Votson (14) plivao u Bičvoker parku na ostrvu Kaiva u Južnoj Karolini, da bi ga ajkula duga metar i po zgrabila za zglob desne noge, navodi “Blic“.

Votson, koji inače ima crni pojas u karateu, drugi dan, ostao je pribran i uzvratio napad tako što je udario ajkulu u njušku. “Reagovao sam instinktivno i udario je, i mislim da je to uplašilo ajkulu. Zahvaljujući veštini brzog reagovanja koju sam naučio na karateu, izbegao sam veću nesreću“, izjavio je Votson za lokalnu televiziju.

Džošua dodaje da se bezazlena igra u kojoj su se on i njegova sestra igrali ajkule u vodi, ubrzo pretvorila u stvarnost.

Arnold Postel, biolog, smatra da je mala vidljivost vode bila razlog za ajkulin napad. “Postoji nekoliko vrsta aukula koje se mogu naći u plitkim vodama“, izjavio je Postel.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *