Тито је хомосексуалце кажњавао затвором

Tito je homoseksualce kažnjavao zatvorom

23 oktobra 2015

tito 35767U Krivičnom zakoniku Jugoslavije iz 1951. za „protivprirodni blud“ između dva lica muškog pola bila je predviđena kazna od dve godine iza rešetaka. Ali, ne i za žene…

Krivični zakon teretio bi vas za protivprirodni blud, jer je seks između dva muškarca smatran „krivičnim delom protiv dostojanstva ličnosti i morala“ i po članu 186. Zakonika bila je pretviđena kazna zatvora od dve godine.

KOMENTARI6 komentara

 1. Mauro says:

  Šta ovde nije jasno?

 2. miroslav says:

  Sad bi ih odlikovao samo da je dozivotni.Vlast je opasan opijat!

 3. marko says:

  U danasnjoj demokratiji homosexualac nece homosexualca kaznit.

 4. Marko Omčikus says:

  Tada je Zakon važio za slučajeve protivprirodnog bluda sa maloletnom osobom, što se danas kvalifikuje kao pedofilija. Odrasli homoseksualci mogli su biti eventualno politički diskvalifikovani, a i to kao "lakši način", odnosno u nedostatku drugih dokaza da budu diskvalifikovani.

 5. marko says:

  Kakvi dodju na vlast takva je Drzava.Slucaj jednog njemackog generala za koga se saznalo da je homosexualac,odma je skinut sa duznosti.Kasnijeg vremena je homosexualac dosao na vlast i od tada nije vise bilo sporno.TJ kakav otac takva djeca a i ne mora.

 6. Toma says:

  Na fakultetu iz sudske psihijatrije sma naučio da se radi o depravaciji psihe (ne o bolesti)pa su zbog toga bili krivično odgovorni.Da je bolest u pitanju bili bi krivično neodgovorni pa ne bi bili osiđivani nego bo bili smeštani u zaštitne ustanove (duševne bolnice)u slu8čaju da su agresivni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *