Tito poklonio Kosmet Albaniji?

Tito poklonio Kosmet Albaniji?

4 decembra 2014
1223Sin naših naroda i narodnosti i doživotni predsjednik SFRJ Josip Broz Tito je još krajem 1946. godine “poklonio” Kosovo i Metohiju, kao i sve druge teritorije sa većinskim albanskim stanovništvom Albaniji i Enver Hodži!

Malo poznato je da je Josip Broz Tito u intervjuima stranim novinarima 1945/46 godine otvoreno govorio da će Kosovo i Metohiju, kao i ostale krajeve u kojima su većina Albanci pripojiti Albaniji.

Tito je, kada je o Kosovu riječ, Asošijeted presu rekao sljedeće: “Ukoliko komunisti dođu na vlast u Albaniji ono može biti pod ingerencijom Tirane“.

Albanski šef države Enver Hodža je uvijek isticao da mu je maršal Tito krajem juna 1946. godine “lično obećao” da će Kosovo biti u sastavu Albanije, kao i drugi krajevi gdje su Albanci većina, jer ih je volio. Ipak, ovim izjavama se nije baš pridavalo na važnosti, jer su odnosi Tirane i Beograda uvek bili “hod po žici”, pa i tada.

Titova desna ruka Edvard Kardelj, je prema nekim teorijama, prilikom svoje posjete Moskvi i SSSR-u rekao Staljinu da će Kosovo i Metohija biti ustupljen Albaniji.

(Telegraf.rs)

KOMENTARI9 komentara

 1. Srbijanska licemjernost nema kraja says:

  Pa kak sad to ????!!!!! To ljudsko SMEĆE ste obožavali u stilu Kim Yunga a sad kad vam nedostaje materijala i kad više niste "svete krave" u šugoslaviji po njemu pljujete (odobravam)

 2. Mare says:

  Daj bre prestanite da lazete ovaj narod i da kinjite mrtvog coveka

 3. Za Srbiju says:

  Takvu je politiku vodio na Kosovu. To smo svi videli, ali nismo hteli da verujemo. Tipično srpski. Ovaj haPsburgovac se ponašao, kao da su teritorije Srbije, njegova dedovina. Republiku Makedoniju je uspostavio na srbskim teritorijama, Odvojio Crnu Goru, koja je voljom naroda 1915. ušla u sastav Srbije. Poklonio je srbske i crnogorske teritorije hrvatima, bez obzira na većinsko srbsko stanovništvo. Taj princip, koji je imao prema šiptarima, nije važio za Srbe. Između ostalog, hrvati su izašli na Dunav. Kao što su Rumuni i Bugari dobili svoj deo kolača, iako gubitnici u 2. svet. ratu. Uspostavio dve autonomije u Srbiji. Kada je Broz ušao u Beograd 1944., javno je rekao da se vojska u Srbiji mora ponašati kao okupaciona. To je i pokazao. Izjednačio antifašiste Draže Mihajlovića sa ustašama, izbrisao srbsku istoriju i običaje, oduzeo nam jezik i kulturu, obrisao pamćenje i svest. Posledice su nesagledive. Osećamo ih još uvek danas. A neizvesno je, da li ćemo se ikada oporaviti od Brozovog antisbskog vremena i prizvati pameti, jer Brozovština je za nas pogubna.

 4. Milos says:

  To je prica (verovatno tacna ) koja je trebalo da dovede do nastanka balkanske federacije .

 5. Miroslav says:

  Za prvi komentar ja dajem komentar! PRVO NISMO MI SRBIJANCI NEGO SRBI. Vi ste i uveli svojevremeno termin Srbijanci i poceli nas deliti na srbijance i Srbe! U Sbiji zive Srbi i ostali narodi i nacionalnosti! Srbijanac je geografsko poreklo. A drugo vi bar Hrvati ne bi trebali pljuvati po njemu mada niti ga volim niti mrzim. Ali jedna je nepobitna cinjenica za vreme njegove vladavine je konacno zakljucena i vama pripojena teritirija koja realno nikad nije bila autoktona hrvatska drzava. Imali ste krajem 19 veka malu banovinu Hrvatsku odprilike podrucje oko Zagreba i bili ste direktno pod uticajem Beca pa ste od tada pa zakljucno sa sfrj dobili to sto sad imate!!!

 6. *-* says:

  nije Broz tek tako kumovao svakom Albancu koji ima 3 i više dece.

 7. Rade Bukarar says:

  licemerisada sve znate a dok je bioziv niste smeli da zinete

 8. mitovi su gadna stvar says:

  Miroslave Na to mogu samo reči da se sjetiš karte Hrvatske dok je bila u sastavu Austrougarske.Sad da ja spominjem te granice i ove danas ne pada mi na pamet jer je to budalaština u današnje vrijeme.O Srbinu ili Srbijancu ču ti reči da ja ništa ne izmišljam jer od 100 pravoslavaca koje poznam cck 90 ih priča Srbijanac ;)

 9. nenad says:

  Ko može da poveruje takvim glupostima o kojima pišete! Ko se krije iza tog imena telegraf.rs???Državnici su jedan drugome obećavali, pa je na osnovu toga nastala sukcesija, SMEŠNO i otužno svim pismnenim ljudima!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *