TITOISTI DROBE SRBIJU – Oni su vatreni evrounijati koji nemaju nikakvu nacionalnu svest

TITOISTI DROBE SRBIJU – Oni su vatreni evrounijati koji nemaju nikakvu nacionalnu svest

29 novembra 2013

Jugoslavija-EUPiše: Dragan Dželetović

Osnovna komponenta komunističke ideologije na tlu bivše Jugoslavije (tzv. titoizam), zasnivala se na antisrbizmu tj. ugnjetavanju srpskog nacionalnog identiteta. Što slabija Srbija jača Jugoslavija, glasila je najvažnija računica svih viđenijih titoista koji su iz Beograda upravljali sudbinom Srba širom bivše Jugoslavije.

Nije se smela isticati srpska istorija, svetosavlje (pravoslavlje u Srba), kultura itd. Za sve to vreme tadašnja „braća“ Hrvati i Slovenci su bez problema ispovedali svoju religiju, čuvali svoj kulturni i nacionalni identitet. Dok su najviđeniji, najsposobniji i najbolji srpski domaćini pobijeni posle 1945. u komunističkim čistkama, ogroman procenat uslovno rečeno Srba (čitaj Jugoslovena), vernih Titu i partiji a ne Bogu, opijeni kratkoročnim materijalnim statusom ali i represijom titoističkog režima, vremenom su zaboravljali na svoje poreklo i srpsku tradiciju, dok su Hrvati i Slovenci u tom periodu samo čekali pogodan momenat da razbiju Jugoslaviju.

Oni Srbi koji su ostali svesni svojih korena i istine, doživljavali su razne neprijatnosti od strane zaluđenih titoista koji su svako srpsko rodoljublje želeli da iskorene. Jugoslavija je odavno razbijena ali ugnjetavanje svega srpskog je i dalje na snazi od strane potomaka onih koji su se zaklinjali da sa Titovog puta skrenuti neće. Ti potomci se danas zaklinju da sa puta Evropske unije ni po koju cenu, ni po cenu države i naroda, neće da skrenu! Nekadašnji komunistički funkcioneri i današnji njihovi potomci (što biološki što duhovni) imaju zajedničku karakternu crtu. Funkcije u politici, privredi, kulturi, medijima, daleko su im važniji od srpskog interesa. Neka sve propadne ali oni sa svojih pozicija u društvu se ne sklanjaju.

Odmah da naglasim, čast svim probuđenim i osvešćenim Srbima (a Bogu hvala, ima ih) koji su shvatili zabludu i prevaru zvanu titoistička utopija. Međutim, veliki procenat potomaka titoističkih Srba su se danas preobukli u druge uniforme, u uniforme današnjih (naprednih) demokrata i liberala.

Oni su vatreni evrounijati koji nemaju nikakvu nacionalnu i državotvornu svest. Maštajući o Evropi, predali bi i Kosovo i Vojvodinu, uveli GMO, izvinili se svim narodima u okruženju na tome što su nas istrebljivali gde god su mogli, odrekli bi se ćirilice, umesto srpskog jezika bez problema uveli engleski, naravno uz izvinjenje NATO – u što nas je bombardovao osiromašenim uranijumom…

Najpogubnije je to što se pod njihovim uticajem među mlađim generacijama širi autošovinizam, ismejavanje slavne srpske prošlosti koja je sve manje poznata među omladinom, uspavanom nasrtanjem zapadne potrošačke kulture i praznoverjem oličenom u ništavilu TV rijalitija… I dalje se ućutkuju oni koji pozivaju na nacionalno buđenje i svest o tome šta nas je snašlo i šta će nas tek snaći ako se ne vratimo na put slavne srpske tradicije i kulture.

A čekaju nas iznova velike žrtve i stradanje ukoliko se ne odreknemo te jalove antinacionalne svesti oličene u titoizmu a čiji se obrisi vide u današnjem evrounijatstvu.

Posledice višedecenijskog javašluka ovakovog odrođenog soja ljudi su vidljive na svakom koraku. Antisrpska politika dovela nas je do broja od milion nezaposlenih, egzodusa mladih iz zemlje, „bele kuge“, pustih sela, prezadužene zemlje i još mnoga toga… Nema druge opcije nego da poslušamo reči jednog od naših najvećih književnika Miloša Crnjanskog koji je pre 80 godina Srbima savetovao: „Sve je to lepo i krasno, i čast svakome, ali ostavimo se nebuloza. Pogledajmo kako stvari stoje sa čisto srpskog interesa“ .

Kad tiha većina naroda u Srbiji počne tako da razmišlja, isključivo u interesu nacionalne obnove, tj. obnove nacionalne svesti, kulture i tradicije i bude spremna da se za njih žrtvuje, odrođene današnje „intelektualne elite“ će lako otići na đubrište istorije gde im je i mesto.

Jedino po ostvarenju ovakvih okolnosti, možemo doći do onog blagostanja kome se uzaludno nadamo skoro 15 godina tumarajući na pogubnom putu ka EU. Povratak srpskom stanovištu je jedini izlaz iz beznađa u kome se danas nalazimo.

Vraćajući se sebi, krenućemo napred!

(Dveri srpske)

KOMENTARIJedan komentar

  1. dr. Danilo says:

    ovi iz dveri bas vole lupetati, jadni Srbi naivni , a drugi svi razmahani, osvrnucu se samo na jednu stvar da se nije smjela isticati srpska istorija, sto je notorna glupost, smjela se isticati koliko i ona druga , odnosno niko nije mogao previse talasati osim u nekim granicama, to bar mi koji smo tad zivjeli i kupovali knjige, gledali televiziju , pratili razne manifestacije vrlo dobro znamo. mozda je autor tad bio djecarac ili je zivio u emigraciji pa nije upucen ?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *