ТО ЈЕ НЕРЕШИВ ПРОБЛЕМ! Лазански прочитао ситуацију у Израелу – ево шта је главни разлог немилосрдних напада (ВИДЕО)

TO JE NEREŠIV PROBLEM! Lazanski pročitao situaciju u Izraelu – evo šta je glavni razlog nemilosrdnih napada (VIDEO)

6 maja 2019

U studiju TV Pink naš proslavljeni novinar Miroslav Lazanski je komentarisao o trenutnoj situaciji u Izraelu, i eskalaciju sukoba između Palestine i izraelske vojske.

Iako Palestinci koriste uglavnom rakete kratkog dometa, poslednji napadi su iznenadili mnoge, zato što su meta bili i izraelski gradovi na jugu zemlje koji su uglavnom bili sigurni od raketiranja. Lazanski je gledaocima razjasnio situaciju vezanu za ovo neprijatno iznenađenje po Izrael.– Palestinci su sada pokazali da imaju i rakete povećanog dometa, samim tim što su gađali šire područje juga Izraela. One su ili prokrijumčarene ili su napravljene u “domaćoj radinosti”. To je primitivna proizvodnja, i ti projektili nisu precizni, ali pogađaju šire stambene četvrti i time seju haos.

Glavni uzrok ove žestoke eskalacije Lazanski vidi u nezadovoljstvu Arapa koje je tinjalo decenijama, da bi došlo do eskplozije posle Trampovog ohrabrenja Izraela.

– Vašington je priznao izraelski suverenitet nad Golanom, preselili su ambasadu u Jerusalim, što je sve sporno za Arape. Za Siriju je sporan Golan, i to je nešto što Sirijci neće nikada priznati – rekao je Lazanski, a onda usmerio pažnju na mogućnost rešavanja spora Arapa i Izraelaca:

– Egipćani su rešili svoj problem tako što su potpisali mirovni sporazum i priznali Izrael. Druge arapske zemlje to jednostavno ne žele – to je užasno nerešiv problem!

(Pravda)

KOMENTARI3 komentara

 1. Budi Bog s nama says:

  Pa da je rešiv problem ne bi toliko ratovali valjda? Čitaj Bibliju pa ćeš videti kako su Izraelci nastali i došli u tu obećanu zemlju i sa kim su tada sve ratovali da bi zadobili teritoriju, a onda im se sve vratilo naopako jer su se posvađali sa Bogom, tako i danas, dakle samo ako se pomire sa Bogom i susedima problem će biti rešen, a pomiriće se svi oni u imenu jednog i jedinog poslanika od Boga - Hrista Isusa, a pošto Njega ne priznaju ni Izraelci ni ovi okolni ratoborni narodi, ostaje im da se poubijaju, ukoliko sam Bog ne interveniše. A tako će i biti. Dakle nema brige, sve je u rukama Božijim.

 2. Budi Bog s nama says:

  O da, ratovali su sa Misirom današnjim Egiptom, sa Asirom današnjom Sirijom, sa Urukom današnjim Irakom i u međuvremeni i sa svim okolnim narodima. I pobeđivali su dok se ne bi posvađali sa Bogom, a onda ih je Bog davao u ropstvo tim istim narodima. Oni behu u ropstvu u Egiptu, u Vavilonu (u Iraku), u ropstvu cara Sirije. Kasnije se to nastavilo sa carstvom Rima, Hitlerom, carom Jordana sve do danas kada su opet narasli i ratoborno osvajaju ali na žalost nisu se još uvek pomirili sa Bogom što znači da opet sledi krah. Jerusalim jeste bio centar Izraela, tu je bio i hram Božiji koji oni hoće da obnove, ali ne znaju da je sam Bog predao tada Rimljanima da ga spale do temelja jer je od Hrista na ovamo hram Božiji u nama svakom koji poveruje poslanstvo Hristovo, budući da današnji Izrael to ne želi možemo misliti šta će snaći i njega i ostale neznabošce, sve dok se ne obrate i pokaju u ime Gospoda i Spasitelja Isusa Hrista. Sam Hristos im reče da ih neće pogledati sve dok ne kažu: "Nek je blagosloven Onaj koji dolazi u ime Božije." A to i jeste Hristos, Sin Božiji koji sada sedi sa desne strane od Sile. Da li će se ko obratiti? Uz Božiju pomoć, naravno, jer Bogu je sve moguće.

  • ARMAGEDON says:

   Na žalost ni hram nad kojim se Jevreji mole, nije deo hrama koji je pravio car Solomon jer je on potpuno razrušen. I po svedočenju samog Gospoda Isusa Hrista o sudbini hrama, da neće ostati ni na kamen na kamenu, to se i dogodilo. Zid Plača je u stvari ostatak od rimskog utvrđenja Fort Antonina koji je bio u blizini Hrama a sam Hram je do temelja srušen oko 70. godine n.e., jer su Rimljani poverovali da se tu krije ogromno jevrejsko blago. Sada je to samo podvala Hazara celom svetu i sredstvo za proterivanje ostalih naroda i stvaranje lažne jevrejske države za koju nemaju Božji blagoslov.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *