ТОДОРИЋ УХАПШЕН У ЛОНДОНУ: Британска полиција поступила по захтеву Хрватске

TODORIĆ UHAPŠEN U LONDONU: Britanska policija postupila po zahtevu Hrvatske

7 novembra 2017

Najtraženiji Hrvat u ovom trenutku, vlasnik koncerna „Agrokor“ koji se nalazio na crvenoj poternici predao se policiji u Londonu, javljaju hrvatski mediji.

Kako je prenela regionalna TV N1, hrvatska policija primila je obaveštenje da je jutros u 9:04 po lokalnom vremenu Ivica Todorić pozvan u Čaring Kros policijsku stanicu u Londonu gde je i uhapšen po evropskom nalogu za hapšenje.

Prema saznanjima N1 Todorić je se sam prijavio policiji i čim je stigao odmah je uhapšen. Očekuje se saopštenje MUP-a i DORH-a, koji su vodili istragu protiv Todorića, njegovih saradnika i sinova.

Hrvatski nedjeljnik Nacional objavio je danas da zvanični Zagreb na dva visoka nivoa o tome informisao engleske vlasti kako bi ga locirale.

„Postoje dva nivoa komunikacije, policijska i obaveštajna. Visoki policijski zvaničnici kontaktirali su sa engleskim kolegama. Isto je učinila i obaveštajna služba“, tvrdi ovaj nedeljnik.

Do tih informacije, kažu, došlo se rekonstruisanjem telefonskih brojeva kojima se služi Ivica Todorić kao i članovi njegove porodice.

Za Todorićem je prošle sedmice raspisan evropski nalog za hapšenje, a kada je objavljen da je on sada najtraženiji na spisku Evropolisa, istog dana se oglasio vlasnik „Agrokora“ i na svom blogu napisao da hrvatske vlasti celo vreme znaju njegovu tačnu adresu, ali je premijer Andrej Plenković to na neki način demantovao.

„Moji su advokati u stalnom kontaktu sa vlastima i nadležnim institucijama kojima je poznata moja adresa, i to još od pre nego što je protiv mene pokrenuta bilo kakva istraga“, napisao je Todorić dodajući da se ne skriva i da mu je savest čista.

KOMENTARI2 komentara

  1. Kulak says:

    U Zagrebu nestalo je masti sve je kante polizao Ante.

  2. Pingback: Možemo li sa rvatckim indijancima u grupu? – BELI ORLOVI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *