ТОДОРИЋ УХАПШЕН У ЛОНДОНУ: Британска полиција поступила по захтеву Хрватске

ТОДОРИЋ УХАПШЕН У ЛОНДОНУ: Британска полиција поступила по захтеву Хрватске

7 новембра 2017

Најтраженији Хрват у овом тренутку, власник концерна „Агрокор“ који се налазио на црвеној потерници предао се полицији у Лондону, јављају хрватски медији.

Како је пренела регионална ТВ Н1, хрватска полиција примила је обавештење да је јутрос у 9:04 по локалном времену Ивица Тодорић позван у Чаринг Крос полицијску станицу у Лондону где је и ухапшен по европском налогу за хапшење.

Према сазнањима Н1 Тодорић је се сам пријавио полицији и чим је стигао одмах је ухапшен. Очекује се саопштење МУП-а и ДОРХ-а, који су водили истрагу против Тодорића, његових сарадника и синова.

Хрватски недјељник Национал објавио је данас да званични Загреб на два висока нивоа о томе информисао енглеске власти како би га лоцирале.

„Постоје два нивоа комуникације, полицијска и обавештајна. Високи полицијски званичници контактирали су са енглеским колегама. Исто је учинила и обавештајна служба“, тврди овај недељник.

До тих информације, кажу, дошло се реконструисањем телефонских бројева којима се служи Ивица Тодорић као и чланови његове породице.

За Тодорићем је прошле седмице расписан европски налог за хапшење, а када је објављен да је он сада најтраженији на списку Европолиса, истог дана се огласио власник „Агрокора“ и на свом блогу написао да хрватске власти цело време знају његову тачну адресу, али је премијер Андреј Пленковић то на неки начин демантовао.

„Моји су адвокати у сталном контакту са властима и надлежним институцијама којима је позната моја адреса, и то још од пре него што је против мене покренута било каква истрага“, написао је Тодорић додајући да се не скрива и да му је савест чиста.

KOMENTARI2 коментара

  1. Kulak says:

    U Zagrebu nestalo je masti sve je kante polizao Ante.

  2. Pingback: Moжeмo ли сa рвaтцким индијанцима у групу? – БЕЛИ ОРЛОВИ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u