ТОДОРИЋУ ВИШЕ НЕМА СПАСА! Агрокор дугује преко 5 милијарди евра

TODORIĆU VIŠE NEMA SPASA! Agrokor duguje preko 5 milijardi evra

12 maja 2017

Dug Agrokora iznosi 40,4 milijarde kuna (5 milijardi i 390 miliona evra)! Ovu cifru objavila je nova uprava Agrokora koja, po svemu sudeći, teško će moći da uspe da sanira ovoliki dug.

Iako se već mesecima zna da Agrokor duguje milijarde dobavljačima i bankama, sada je prvi put od krize objavljena prava istina dugovanja koncerna hrvatskog biznismena Ivice Todorića.

Prema ovim ciframa dug Agrokora je pre devet meseci iznosio 34,3 milijarde kuna, ali je on sada počeo da vrtoglavo raste zbog nagomilanih kamata i nestrpljivih poverioca i banaka.

Nova uprava Agrokora najavila je i otkaze za 190 zaposlenih, ali sada ta cifra deluje kao previše mala da bi uspeo da se zaustavi rast duga.

Ostaje da se vidi kakve će sada poteze povući Vlada Hrvatske, kao i ostale vlade u regionu pošto je više nego očigledno da Todoriću sada praktično nema spasa i da su državni budžeti previše plitki čak i kada bi želeli da mu izađu u susret.

KOMENTARI3 komentara

  1. ARTILJERAC says:

    Eto nama rata , kuca nam na vrata.

  2. Ivan Grozni says:

    Zasto Hrvatska ne izda garancije Za nova pozjmljivanja kako bi se iscupao iz ove situacije. Agroforestry zaposljava 160000 radnika u Hrvatskoj. To Je premnogo da ostanu bez posla.

  3. Kulak says:

    Najbolji ruski trgovac Sergej Galicki iz grada Krasnodara na jugozapadu Rusije ima firmu Magnit i zapošljava 290 000 ljudi.Sve račune plaća uredno i nikom ništa nije dužan.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *