„ТОЛИКО ЈЕВРЕЈА НИЈЕ УМРЛО У ЈЕДНОМ ДАНУ ОД ХОЛОКАУСТА“ – Израелски председник изнео озбиљне оптужбе

„TOLIKO JEVREJA NIJE UMRLO U JEDNOM DANU OD HOLOKAUSTA“ – Izraelski predsednik izneo ozbiljne optužbe

10 oktobra 2023

IZRAELSKI predsednik Isak Hercog je, komentarišući eskalaciju palestinsko-izraelskog sukoba, rekao da toliki broj Jevreja nije stradao u jednom danu od Holokausta.

Broj izraelskih stanovnika ubijenih kao rezultat eskalacije palestinsko-izraelskog sukoba premašio je 800, javio je u ponedeljak izraelski državni radio Kan. Prema poslednjim podacima palestinskog ministarstva zdravlja, broj poginulih u izraelskim udarima na pojas Gaze premašio je 560.– Po mom mišljenju, od Holokausta nije toliko Jevreja umrlo u jednom danu. Niti od Holokausta nismo videli jevrejske žene i decu, bake i deke, čak i preživele Holokaust, kako ih strpaju u kamione i zarobljavaju – rekao je Hercog u saopštenju u ponedeljak u obraćanju međunarodnoj zajednici.

Ujutro 7. oktobra Izrael je bio izložen raketnom napadu bez presedana iz Pojasa Gaze. Pored toga, borci Hamasa , nakon masovnih raketnih napada, prodrli su u granična područja na jugu Izraela.

Vojno krilo palestinskog pokreta Hamas najavilo je operaciju Al-Aksa poplava protiv Izraela. Izraelske odbrambene snage najavile su pokretanje operacije Gvozdeni mačevi protiv Hamasa u Pojasu Gaze. Izraelski premijer Benjamin Netanjahu je, u obraćanju naciji, rekao da je zemlja u ratnom stanju i rekao da je naredio široku mobilizaciju rezervi. Izraelska vojska čisti naseljena područja.

Brigade Al-Kasam (vojno krilo Hamasa) saopštile su da su zarobile desetine izraelskih vojnika i oficira. Član Politbiroa Hamasa Musa Abu Marzuk je kasnije rekao da je više od 100 izraelskih državljana, uključujući visoke vojne zvaničnike, zarobljeno i držano u Pojasu Gaze.

KOMENTARI7 komentara

 1. padre says:

  Dakle to je strašno, ali šta ćemo sa drugima, recimo Palestincima, oni kao da ne ginu već godinama?

  • persida says:

   Palestina i nije drugo nego konc logor i to vec decenijama. To, medjutim, zapadne humaniste ne zanima.

 2. michael pan says:

  Da, i ceo svet ste uzbunili a sto ste surovali u ubijanj Srba za to vas zabole uvo. Cudne ste zverke.

 3. Velika Metla says:

  27 pobijenih Rusa nije holokaust, ali zato jeste 6 miliona, sumnjivih 6 miliona, pobijenih Jevreja holokaust. Je li to neka nova matematika , kojoj nas učite, gde je 6 više od 27 ?

 4. MIKI says:

  Samo u Sabri I Satili (Palestinski izbeglicki logori), koliko ste ubili Palestinsca u jednom danu?

 5. MIKI says:

  Neosudjeno I nekaznjeno. Uzgred, ne navijam ni za jednu stranu. Stradaju obicni ljudi, ni krivi ni duzni.

 6. ostrogorski says:

  Vi ste sponzori sali Hitlerov nacizam i žrtvovali šest miliona ljudi od kojih je većina bila hrišćanskog porekla konvertita u judaizam. Na taj način ste sebi, za sva vremena, dodelili oreol naroda velikomučenika. A za genocid nad Rusima i Srbima - stoli vas bojko. Vekovima ste vi mirođija u svakom nepravednom okupatorskom i pljačkaškom ratu i vreme je da počnete da se pržite na sopstvenom roštilju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *