ТОМА ФИЛА: „Док је Вучић жив, Радета и Јојић неће бити изручени у Хаг“

TOMA FILA: „Dok je Vučić živ, Radeta i Jojić neće biti izručeni u Hag“

10 juna 2021

Advokat Toma Fila prokomentarisao je jutros presudu Ratku Mladiću, koji je osuđen na doživotni zatvor zbog zločina u BiH.

Ovaj pravnik ukazao je da se sud u presudi vodio „prethodno utvrđenim činjenicama“.„Oni (Bošnjaci) su govorili da se radilo o proboju, to je iskaz Vošnjaka u slučaju Mladić. Odbrana je dokazivala da je nemoguće da je bilo 8.000, ali sud se bavio pre toga utvrđenim činjenicama i onda su tako dodali“, kazao je Fila u razgovoru za TV Prva.

„Dobro je što se ne pominje Srbija, što su tražili Hrvati i Bošnjaci“, dodao je on.

Fila je, takođe, govorio o pominjanju genocida kada je reč o zločinima u Srebrenici.

„Genocid je izmišljen da prikriju ‘Oluju’. Kod ‘Oluje’ u suđenju Gotovine, utvrđeno je da je na Brionima napravljen plan kako da se isteraju Srbi iz Hrvatske. Prvo plan, pa realizacija. Šta god da se desilo u Srebrenici, nije bilo planirano“, kazao je on i dodao da je saradnja sa Hagom počela tokom mandata ministra Rasima Ljajića.

Fila se osvrnuo na slučaj Petra Jojića i Vjerice Radete.

„(Pera) Jojić je moj kolega i znamo se još i kada je u MUP-u bio. Kažem mu – sedi miran. dok je Vučić živ, vi (Radeta i Jojić) nećete biti izručeni“, kazao je Fila.

KOMENTARI2 komentara

  1. Gospodi Pomiluj says:

    Srećom Radeta i Jojić će umrijeti puno pre samog Vučića pa onda tek mogu njihove svijete mošti slati u Hag da im se presudi.

  2. šiško says:

    Gradjane mnogo briga za radetu i jojića. Narod brine HOĆE li ludak izručiti KiM i celu Srbiju, jer kako je krenuo rasprodaće i pokloniti sve, neće ostati ni papoljka od nas. Već je skoro sve proćerdao, pokrao, prokockao ili ko zna šta radi sa našom imovinom. Zlikovcu nikad dosta. A fila brine o radeti i jojiću!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *