ТОМА ФИЛА открива шта ће бити са Харадинајем

TOMA FILA otkriva šta će biti sa Haradinajem

5 januara 2017

toma-fila-1353703161-233163

Izručenje Ramuša Haradinaja Srbiji je naučna fantastika zato što svetom ne upravlja pravda nego sila, kaže Toma Fila.

Srbija je na osnovu novih dokaza o zločinima Ramuša Haradinaja zatražila njegovo izručenje od Francuske, međutim, pravnici koji su upoznati sa dosadašnjim procesima za ratne zločine sumnjaju da će se bivši lider OVK naći u srpskim zatvorima.

Bivši srpski tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević kaže da je skeptičan kada je u pitanju izručenje Haradinaja Srbiji, bez obzira na snagu novih dokaza.

– Oni će pre da ga izruče Kosovu, odnosno njihovom sudu za ratne zločine, nego nama. To je moja procena, polazeći od iskustva koje smo imali. Imali smo slučaj Divjak, kad je sve bilo gotovo, bio sam ubeđen da će da nam ga isporuče, i desilo se šta se desilo – kaže Vukčević. Kad je reč o slučaju Haradinaj, Vukčević je rekao da je imao veliki problem jer je desetak svedoka stradalo i da su Tužilaštvu za ratne zločine „na svakom koraku podmetali nogu“.

Advokat Toma Fila kaže da će Francuska, ako proceni da je osnov za traženje izručenja dobar i da u Srbiji može da se očekuje fer suđenje, kao i da politika nije osnov za izručenje, izručiti Ramuša Haradinaja.

– Ali to je naučna fantastika zato što svetom ne upravlja pravda nego sila. Da je pravda, ne bi se dešavalo to oko Haga, ne bi bila bombardovana Srbija i ne bismo dobili sankcije. Francuska je uhapsila Haradinaja zato što on nije sleteo na aerodrom „Šarl de Gol“ na kome ga ne bi uhapsili. Ja sam veliki pesimista što se toga tiče – rekao je Fila.

Prema njegovim rečima, ocena Azema Vlasija da se Haradinaju ne može dva puta suditi za isto delo ne stoji, jer se poternica ne odnosi na ista krivična dela za koja mu je suđeno u Hagu.

– Osnova će biti da Zapad priznaje Kosovo kao državu, a nas pritiska da ga priznamo. Nijedna naša poternica do sada nije ispoštovana počevši od Ejupa Ganića koji je kriv za ubijanje dece, vojnika bez ikakvog razloga, do bilo koga sa Kosova – Hašima Tačija i ostalih. Nikad nije ispoštovana naša poternica, pa neće biti ni sada – smatra Fila.

On dodaje da postoji mogućnost da se Haradinaju sudi pred sudom za zločine OVK, ali da će „taj sud suditi prema nalazima izveštaja Dika Martija, a tamo se ne pominje ime Ramuša Haradinaja“.

(rs.sputniknews.com)

KOMENTARI8 komentara

 1. Ivan Grozni says:

  Eureka! Pa srpski sudov ne ulivaju poverenje evro-pravde. Nasi istrazni organi ne mogu da rese slucaj SAVAMALE iako su rusitelji dosli kamionima sa registraskim tablicama, bagerima sa takodje oznakama vlasnika a kamo li da rese komplikovane slucajeve ratnih zlocina. Eto, sad nam se to moze obiti o glavu. Nepoverenje u nase sudstvo moze biti uzrok ne izrucenja ratnog zlocica Srbiji. Sve se vraca, sve se placa.

 2. da da says:

  presuditi će njemu kalašnjikov kad tad

  • Beli Orao says:

   Da kalašnjikov presuđuje već bi pola srpskih izdajica i rušitelja Srbije bilo pod zemljom a ne još ubijek na vlasti!!!

 3. Predrag says:

  Ovo je igra,namerno je uhapsen da bi se izazvali nemiri na kosovu, treba biti oprezan ova siptarska stoka ce ubijati nevine ljude.

 4. marinko says:

  zasto ustesa vuckovic izruciva srbe koji su branili i vuckovica i srbiju i srbski narod od pokolja kad nema [ pravde nego nasilje zasto srbi ispastaju u hagu vuckovica treba hapsiti ko i koljace siftarske zajedno

 5. Pitagora says:

  Čudno! Čovek koji je vek proveo u pravosuđu, ne veruje u pravdu i to otvoreno kaže. Dalje, on nije ništa rekao šta će da bude sa Haradinajem, jer to ne zna.

 6. Kulak says:

  Najopasniji albanski lobisti nalaze se u Beogradu.Da bi zlikovca Haradinaja stigla zaslužena kazna,posao treba započeti u Beogradu.Prvo to,pa onda redom gaziti ostale ratne zločince i albansku narkomafiju.

 7. Mi says:

  Možemo li biti sigurni da Toma Fila nije napravio prečicu u svom profesionalnom radu??? Kada se oslobodi branjenik , to biva uspeh za branioca, bez obzira na pravo!?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *