ТОМА ФИЛА ПРОГОВОРИО О НАЈВЕЋИМ ТАЈНАМА „ЗЕМУНАЦА“: Знам ко је убио Кума и Шиптара

TOMA FILA PROGOVORIO O NAJVEĆIM TAJNAMA „ZEMUNACA“: Znam ko je ubio Kuma i Šiptara

22 septembra 2018

„Znam tačno ko je ubio Kuma i Šiptara, ali ne želim da kažem imena“, poručio je poznati srpski advokat Toma Fila u intervjuu portalu Srbija danas. Jedan od najpoznatijih branilaca govorio je o izručenju Slobodana Miloševića Hagu, ali i o ubistvima i intrigama vezanim za „zemunski klan“.Na pitanje da li je bilo pametno narediti rušenje zgrade u Šilerovoj, advokat kaže da nije.

– Nikakvog razloga nije bilo da se te dve kuće sruše, kao što nije bilo razloga da se ubiju Mile Luković Kum i Dušan Spasojević. To je bila likvidacija, mrtva usta ne govore. Srušili kuću, ubili svedoke i ko da govori? Navodno su im našli puškomitraljez, ko još beži sa puškomitraljezom? Zašto nije Legijina kuća srušena ako se radilo o osveti? Rušenje te dve zgrade je bilo zbog toga što se pričalo da su njih dvojica u zidovima prikrili materijal koji bi služio za ucenu – naveo je Fila.

Podsetio je da su lider LDP Čeda Jovanović i pokojni premijer Zoran Đinđić garantovali da Milošević neće biti isporučen Tribunalu.

– Da, imam i taj dokument i objavio sam ga u svojoj knjizi „Završna reč“. Oni su mu tri stvari obećali: da ga neće isporučiti u Hag, da mu familiju neće krivično goniti (sve su optužili) i da mu neće dirati imovinu (i to su pokušali da uzmu)! Zato je taj DOS i prošao kako je prošao – priča advokat.

Fila ističe da je Milošević tih dana tražio da mu se donesu televizor i radio, dok njegova supruga Mira nije htela da ga time uznemirava.

– Ja sam donosio novine, da Mira ne zna, on samo pogleda i baci u đubre! Ja sam tad rekao da im ne verujem, da mu njihovo obećanje važi za noćas – tvrdi Toma Fila.

Dvorski lakeji ubili Stambolića

Na pitanje ko je ubio Ivana Stambolića, Fila je ovako odgovorio:

– Ako su dali nalog, nije ga dao Slobodan Milošević jer se on time nije bavio. Najgori su dvorski lakeji koji misle da se dodvoravaju… Lično mislim da su oni odgovorni jer je moja ideja da je neko od njih smislio da se likvidira Ivan Stambolić da ne bi bio protivkandidat Slobodanu Miloševiću unutar partije!

Čeda išao kod Šiptara

Fila kaže da je svedočio tome da je Čedomir Jovanović išao u zatvorsku posetu Dušanu Spasojeviću Šiptaru.

– Išao je! Ja sam svedok, bio sam tamo! Imate pribeleške kod policajaca ko je bio, nije niko mogao da uđe bez dozvole. Šiptar i Kum tvrde da su oni čuvali Zorana Đinđića i onda su navodno pretili kad su pali – objašnjava beogradski advokat.

(Srbija Danas)

KOMENTARI7 komentara

 1. Miroslav says:

  Kuca je imala vise sefova, gde su nestali, dugo je rusena da bi sve bilo pronadjeno...para od kradenih kola, droge, otmica... nema.

 2. trikornjanin says:

  Kratko, jasno i tacno. Nazalost, sam drzavni vrh se ne ponasa posteno i do istine nikome nije stalo. Danasnjica je slicna zidanju zgrade na tlu isusene mocvare - sto se za dan ozida, preko noci potone. Kad narod izabere novog vodju ocekuje da prepozna velike pozitivne promene a ne razmazeno deste koje place za svaku sitnicu.

 3. Duca says:

  A zašto nećeš da kažeš ko je? Nismo dovoljno dobri da to znamo? Treba sve da ostane u krugovima koji su to radili da ne ugrozi poredak? Ne smeš da kažeš jer se bojiš za sebe? Ne znaš ni ti, ali voliš da se hvališ da sve znaš?

  • Deda Micko says:

   Čova je kreten kao i svaki advokat, maroder koji živi od skandala i tuđe nesreće. U pravnoj državi bi odmah bio uhapšen, jer ako znaš ko su ubice a to prikrivaš onda si saučesnik zločina.

   • Dušan says:

    Ali o kojoj državi pričaš...podseti nas

 4. Dušan says:

  Ali o kojoj državi pričaš...podseti nas

  • petrovgrad says:

   Bata Filo davaj imena i prezimena i nmoj da nas pališ. Ako ih nemaš muda da ih kažeš, onda nnapiši u oporuci.To sigurno znaš da pišeš testamanet. Kada baciš kašiku onda će mo saznati istinu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *