Томин интервју Куриру!

Tomin intervju Kuriru!

12 oktobra 2015

Vladimir-Djukanovic 65Piše: Vladimir Đukanović

Pogodilo me je, uvredilo, razočaralo – šta god – to što je Tomislav Nikolić dao intervju Kuriru, i to na čitave tri stranice. Bio sam u potpunom šoku, jer mi je u momentu slika o Tomislavu Nikoliću kao moralnom čoveku, Srbinu Šumadincu, koji se drži određenih principa – pala u vodu. Čak i da uzmemo činjenicu da je politika delatnost u kojoj postoje razne vrste trgovina i da je sama po sebi neretko nemoralan posao – što nikako ne bi smela da bude – ipak, ovo što je predsednik države uradio ozbiljno je pokazalo sav čemer srpske političke scene.

Dakle, dnevnom listu koji je mesecima vodio najprimitivniju moguću kampanju protiv tog istog Tomislava Nikolića, Tomislav Nikolić je bez blama izašao u susret i dao je ekskluzivni intervju, a da mu uredništvo tog lista nije makar napisalo „izvini, Tomislave, preterali smo“. Da se razumemo, svako normalan uvek je za pomirenje, ali u ovom slučaju Nikolić se nije svađao saKurirom, već je Kurir krenuo u jednu monstruoznu ničim izazvanu kampanju protiv predsednika države.

Posle tekstova da Dragica Nikolić pljačka poreske obveznike ove države za svoju fondaciju, posle tekstova kako je zabranio prelet avionima preko Bajčetine, posle tekstova o njegovim navodnim vezama sa onim bugarskim tajkunom Cvetanom Vasilevom, koji je kupio paraćinsku staklaru, te na kraju posle sumanute kampanje da je izvesnoj starleti napravio dete – posle svega dati intervju takvim novinama duboko je nemoralno i sramno, a slobodno se može postaviti i pitanje: šta je cena toga? To bi bilo isto kao kada bi, recimo, Vučić dao intervju za Tabloid. Takođe, ne mali broj nas stao je u odbranu Nikolića od takve kampanje i danas od tog istog Kurirapreživljavamo gotovo svakodnevne besomučne napade i uvrede, pa ispada da je sve nas lagano pljunuo onaj koga smo branili.

Takođe, niz još pitanja i konstatacija mogu se izvući iz ove priče. Recimo, da li ovo znači da – ukoliko iza nekog dnevnog lista stoji američki kapital, kao, recimo, iza Kurira – oni mogu svakog da reketiraju i ucenjuju, i da im se takvo ponašanje još i isplati? Šta je Nikolić želeo ovim intervjuom da dobije? Da li da smiri negativnu kampanju protiv sebe, čime je pokazao da se nje plaši, ili time što će tom istom Kuriru učiniti nešto zauzvrat?

Kako to da se intervju događa baš kada Kurir vodi agresivnu kampanju da uleti u Politiku iNovosti i kako je moguće da se predsednik države u jednom takvom velikom i ekskluzivnom intervjuu uopšte ne oglašava o toj temi? Na kraju krajeva, kako to da ga u intervjuu ništa nisu pitali za to vanbračno dete, s obzirom da je na osnovu Šešeljeve izjave Kurir danima insisturao da je Nikolić otac vanbračnog deteta, i to ne jednog, već dva? Zar to nije neka ekskluziva?

O samim porukama koje je uputio u intervjuu ne želim da sudim. Ne želim ni da komentarišem kome ih je uputio i zašto, mada je to uglavnom jasno. Svako ima pravo na svoje mišljenje i na svoje viđenje političke situacije. Mene samo zanima šta je pozadina svega toga? Do juče ga je Zorana Mihajlović u tom istom Kuriru, zajedno sa njenim novinarima, razvlačila na froncle. Da li je možda došlo i do pomirenja Tome i Zorane? I da li sada kreće frontalni udar na sve najbliže Vučićeve saradnike, koje taj isti Kurir odavno satanizuje, ali i na samog Vučića?

Eh, zaklela se zemlja raju da se tajne sve doznaju.

(Standard.rs)

KOMENTARI6 komentara

 1. pravda says:

  E moj Vladimire ......................

 2. teletabis says:

  Nemoralni novinari intervjuišu isto takve "političare" a mi to treba sve da čitamo. Nema šanse! Džaba troše hartiju.

 3. Mile says:

  Vladimire,zelen si za politiku.Ipak se najbolje u drzavnoj lutriji.

 4. Đura says:

  .ebiga, debeli, ja ne znam ni ko si ni šta si, ali sudeći po mojim izvorima(čitaj komentare paš saznati kome najviše verujem u Srbiji) izgleda da te ne volu. A to neumitno, neumoljivo i satanistički povlači stvaranje mog mišljenja o tebi.(Čitaj komentatore i saznaćeš ko mi oformio mišljenje) Nema danas istine, ne može se dosegnuti samo novinama, ali zato su tu komentari koji kažu daleko više kada im novine oslobode prostor. Dakle, nisi prošao. Nisi nas ubedio ni u šta, pa čak ni u ono što znamo da je istina. Nemoj ni slučajno da se kandiduješ u Srbiji. Ni za premijera kućnog saveta. Neće te izabrati. Javno mnjenje je čudna stvar. (Koji idiotski izraz - mnjenje. Ko nam to uvali?)

 5. mija says:

  Izgleda da su Ameri Nikolića pustili niz vodu. Ne treba im više. Imaju novog kandidata za predsednika Srbije, tešku artiljeriju, V. Šešelja koji je u stanju da oduva svakog protivnika (svog i svojih patrona). Teško nama. Jedino se nadam da će sa jačanjem Rusije i angažovanjem Putina zlikovci biti zaustavljeni u njihovim namerama.

 6. budi Bog snama says:

  A ko je on pa da je javnosti bitno šta ga je pogodilo,razočaralo ,obradovalo,pa makar i od predsjednika R Srbije??? Poslanik,pa šta,ima ih na stotine?Novinar,ima ih na hiljade,.....Ali to je kod Srba,iz suprotnosti u suprotnost

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *