Tomislav Nikolić podržao Dačića i odlazak URS-a i Dinkića

Tomislav Nikolić podržao Dačića i odlazak URS-a i Dinkića

30 jula 2013

nikolic-dacicNakon sastanka Tomislava Nikolića i Ivice Dačića, Predsedništvo Srbije saopštilo da ministri koji su vodili ekonomke i finansijske resore treba da se promene, prenosi B92.

Nikolić smatra da posle godinu dana rada ove vlade građani ne žive bolje te da oni koji su do sada vodili finansije i ekonomiju to dalje ne treba da rade. Predsednik Srbije je posvao najsnažniju vladajuću partiju SNS da ubrzano okončaju rekonstrukciju vlade uz poruku da za izbore uvek ima vremena.

„Predsednik Republike upućuje posebnu poruku SNS da se izdigne iznad partijskih interesa koji joj sada govore da ide na nove izbore, zbog ugleda koji uživa u narodu. Da pokušamo svi zajedno, svi koji dobro Srbije vide kao najvažniji cilj, da očuvamo stabilnost institucije vlade koja treba da nastavi naš evropski put“, navodi se u saopštenju Nikolićevog kabineta.

Dodaje se da se pokazalo da „nisu baš svi akteri u Vladi Srbije na adekvatan način shvatili obećanje dato građanima“.

U saopštenju Predsedništva se navodi da građani Srbije s pravom očekuju da im država „omogući bolji život i da Vlada Srbije, kao institucija, ostvari uslove da narod dobije šansu da živi onako kako zaslužuje“.

Nikolić je podsetio na obećanja vlade građanima, kao i da je promene u državi omogućila njegova pobeda na predsedničkim izborima maja 2012. godine.

„Danas, godinu dana nakon tog obećanja, situacija u našoj zemlji je i dalje veoma složena…Iako je Vlada Republike Srbije u proteklih godinu dana pokazala zaista sjajne rezultate na mnogim poljima, pre svih u borbi protiv korupcije i kriminala, evropskom putu Srbije, normalizaciji odnosa u regionu i rešavanju problema Kosova i Metohije, ne možemo reći da građani žive osetno bolje“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je vreme za donošenje veoma važnih odluka za budućnost Srbije i njenih građana.

„Vreme je da se pokaže da vlast mora da bude odgovorna prema narodu i da ne može ministar i njegova partija da bude bitniji i preči od interesa običnog građanina, istog onog građanina koji glasa i koji plaća porez svojoj državi, od čega platu primaju baš ti ministri“.

U saopštenju se ocenjuje da za godinu dana rada Vlade Srbije gradjani ne žive osetno bolje i da nisu otvorena nova radna mesta.

„To mora da se promeni. To je bila i cela svrha rekonstrukcije Vlade. Pokazalo se, međutim, da pojedini ministri, čija je primarna briga  trebalo da budu ekonomski i socijalni oporavak naše zemlje i dalje smatraju da su nezamenljivi, iako je očigledno da nisu pokazali rezultate koje su građanima obećali“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da „oni nisu shvatili da se sistem vrednosti menja i da je neodgovorno ponašanje vlasti prema građanima, kakvo je bilo od 2000. godine do majskih izbora 2012, nadalje neprihvatljivo“.

U zgradu Predsedništva na Andrićevom vencu je tokom sastanka Dačić – Nikolić došao i lider SNS Aleksandar Vučić.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *