TOMISLAV NIKOLIĆ: Radiću sa novim premijerom

TOMISLAV NIKOLIĆ: Radiću sa novim premijerom

17 marta 2014

tomislav-nikolic 324d32Predsednik Tomislav Nikolić izjavio da će zajedno s Aleksandrom Vučićem kao budućim premijerom raditi na otklanjanju posledica lošeg rada partija na vlasti.

„Oni koji su loše prošli treba da razmisle otkud tolika popularnost SNS, da li su i sami u tome učestvovali, zato što sve ono što sada treba da uradimo i Aleksandar Vučić kao budući premijer i ja jeste da otklonimo posledice onoga što se taložilo godinama u Srbiji“, rekao je Nikolić novinarima u Kragujevcu.

On je kazao da će nova vlada morati mnogo na tome da radi i da zato neće biti u prvo vreme ni previše popularna.

„Ali konačno je došlo vreme, to je kao kad vidite da je njiva zapuštena, svake godine sve više korova, pa nikako da se odlučite da taj korov raš;istite, pa onda kad rešite, onda se namučite da to uradite“, kazao je Nikolić.

Na pitanje kada će predložiti mandatara za sastav nove vlade, on je kazao da prvo mora da se završe izbori, da se formiraju poslaničke grupe u Skupštini Srbije i da će onda da razgovara s predstavnicima svih poslaničkih grupa, ali i sa onima koji nisu ušli u Skupštinu Srbije.

„Iako znam s kim ću da razgovaram o mandatu, nije to samo red, ja tako shvatam Srbiju, treba da se razgovara i sa onima koji su ušli u parlament, ali i sa onima koji nisu ušli u parlament, sve su to građani Srbije“, rekao je Nikolić.

Prema njegovim rečima, teško vreme dolazi čak i za SNS, jer će morati breme odgovornosti da preuzme apsolutno, mnogo brzo neke probleme da rešava, a iščekivanja su ogromna i građani neće imati previše strpljenja.

Govoreći o vlasti u Kragujevcu, ali i u drugim gradovima u Srbiji, Nikolić je poručio da svi oni koji su danas na vlasti mimo rezultata jučerašnjih izbora nemaju previše legitimiteta iza sebe i treba da razmisle u čije ime danas vladaju. „Ne možete da vladate u ime onih koji su vas izabrali pre dve ili tri godine, nego u ime onih koji su juče glasali“, naveo je Nikolić.

On je dodao da je očigledno da bi, ne samo u Kragujevcu, nego u svim gradovima u Srbiji, trebalo da se ispita kako izgleda lokalna administracija, njen sastav i to čime se bavi, posebno sad jer „imamo novi odnos“.

„Dakle, preporučujem svima koji vrše vlast u Srbiji da razmisle o tome imaju li legitimitet ili ne, a legalitet imaju, jer ih je izabrala neka skupština, ali stvar legitimiteta mora da bude dominirajuća u Srbiji. Skupština može da vas s jednim odbornikom više drži na vlasti, a kakvu korist narod ima od toga? Treba slušati narod“, naveo je Nikolić.

On je kazao da su za njega jučerašnji izbori bili potpuno očekivani i da je pogrešio u jednom procentu, jer je izlaznost bila nešto manja nego što je očekivao. Nikolić je rekao da su izbori protekli u savršenom redu i demokratskoj atmosferi i da je Srbija izabrala one u koje ima poverenje da sigurno mogu da promene stvari.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *