TOMISLAV NIKOLIĆ: Srbija nikada više neće ratovati

TOMISLAV NIKOLIĆ: Srbija nikada više neće ratovati

8 aprila 2014

Tomislav NikolicPredsednik Srbije Tomislav Nikolić poručio na sastanku s austrijskim političarem Karlom fon Habzburgom da Srbija više neće dozvoliti da bude uvučena u konflikte.

Nikolić je s Karlom fon Habzburgom, unukom poslednjeg cara Austro-ugarske monarhije i bivšim poslanikom Evropskog parlamenta, razgovarao u Beogradu.

NIkolić je rekao da je srećan što je u mogućnosti da u ovoj godini, kada se obeležava sto godina od početka Prvog svetskog rata, zajedno sa svojim gostom simbolično pokaže da Srbija nikada više neće ratovati, niti će dozvoliti da bude uvučena u bilo kakve konflikte.

Predsednik Srbije je izrazio želju da Srbija što brže postane punopravni član Evropske unije i da ujedno i dalje razvija saradnju sa svim prijateljskim zemljama.

Karl fon Habzburg je naglasio da je ova godina značajna za obeležavanje više istorijskih događaja koji su doprineli uspostavljanju mira i saradnje među narodima Evrope, a da mu je želja da tragični događaji poput ratova ostanu u prošlosti i da se nikada više ne ponove, saopštila je pres služba predsednika Srbije. Karl fon Habzburg je unuk poslednjeg cara Austrougarske monarhije i bivši poslanik Evropskog parlamenta.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *