Tomislavu Nikoliću srezan budžet

Tomislavu Nikoliću srezan budžet

27 јуна 2013

Vlada SrbijeVećina najvažnijih institucija u državi do kraja godine „stezaće kaiš” kako bi se uklopila u okvir predviđen rebalansom budžeta o kojem parlament u ponedeljak počinje raspravu. Ako nova računica prođe, za više miliona ostaće „kraći“ i Narodna skupština, Predsedništvo, kabineti premijera i potpredsednika…

Svoju kasu parlament je sam umanjio za 126 miliona dinara, a najviše će se štedeti na građevinskim radovima – 80 miliona, opremi i mašinama (20 miliona), dok su za pet miliona srezane popravke. Generalni sekretar parlamenta Jana Ljubičić kaže, za „Novosti“, da će se odustati od nekih planiranih radova na zgradi:

– Neophodne popravke na zdanju koje je pod zaštitom države obavljaćemo u fazama. Uveli smo i nova pravila oko putovanja, pa će poslanici koji iz neopravdanih razloga odustanu od puta sami snositi troškove.

Tim predsednika Tomislava Nikolića, u odnosu na sumu predviđenu budžetom, tokom ove godine na raspolaganju će imati 6.869.000 dinara manje. Kabineti premijera i svih potpredsednika zajedno ostaće „kraći“ za oko 4,4 miliona dinara. Kabinet Ivice Dačića rebalansom dobija milion manje, Aleksandra Vučića – 633.000, Rasima Ljajića – 950.000…

– Suma je određena u dogovoru sa nama, tako da nijedan posao neće ostati neodrađen. Imamo malo ljudi, a i dosad se štedelo na svemu – ovako u kabinetu Jovana Krkobabića objašnjavaju kako su ostali bez 4,9 miliona dinara.

Poredeći budžet i rebalans ispada da će tim Suzane Grubješić dobiti povišicu od oko tri miliona. U kabinetu potpredsednika za evropske integracije kažu nam da je prvobitna suma bila nerealno niska, pa su bili prinuđeni da povlače novac iz tekuće budžetske rezerve, jer je usledila pojačana diplomatska aktivnosti.
Dakle, povišice – nema.

Generalni sekretarijat Vlade, ipak, rebalansom dobija čak 222,7 miliona više. Kako nam je objasnila zamenica generalnog sekretara Tamara Stojčević, iz njihove kase sad se plaćaju i svi putni troškovi novoformiranog odbora za implementaciju briselskog sporazuma.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u