„Tomo, razmisli o zakletvi koju si dao i podnesi ostavku“

„Tomo, razmisli o zakletvi koju si dao i podnesi ostavku“

15 februara 2013

DSS-ODBORPredsednik Demokratske stranke Srbije, Vojislav Koštunica, ocenio je da je predsednik Republike Tomislav Nikolić, uputio poruku da se na Kosovu ukida državnost Srbije i dodao da je časnije podneti ostavku nego biti  „saučesnik u predaji Kosova“.

„Predsednik Srbije uputio je poruku za Dan državnosti da se ukida državnost Srbije na Kosovu i Metohiji. Ono što predsednik Srbije zove paralelnim institucijama zapravo su institucije države Srbije na Kosovu, a njihovo ukidanje i zamena za institucije Kosova nije ništa drugo nego ukidanje svakog državnog prisustva Srbije na Kosovu“, navodi se u izjavi Koštunice.

Predsednik DSS ocenio je da to znači da je na  „Sretenje (Dan državnosti) predsednik Srbije obznanio plan za predaju naše državnosti u ruke albanskih separatista“.

„Znam da će unapred biti izrečeno mnogo neistina kako bi se sakrila suština predaje srpske državnosti na Kosovu. Ali, upozoravam da nikada nijedan Srbin nije dobrovoljno predao Kosovo. Kosovo su i do sada na silu otimali, a Srbija ne treba da bude saučesnik takvog užasnog nasilja nad njom samom. Hiljadu puta bi bilo časnije podneti ostavku nego biti saučesnik u predaji Kosova“, naveo je lider DSS – a.

Prema njegovim rečima, DSS je ovim stavom rekla istinu i  „spasila dušu“, dok je na predsedniku Srbije da još jednom razmisli da u  „skladu s položenom zakletvom odbije da bude saučesnik u otimanju srpske teritorije“.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *