ТОМПСОН НА СУЂЕЊУ ЗБОГ УСТАШКОГ ПОКЛИЧА: Не осећам се кривим што сам узвикивао…

TOMPSON NA SUĐENJU ZBOG USTAŠKOG POKLIČA: Ne osećam se krivim što sam uzvikivao…

5 aprila 2018

Osam meseci od podnošenja krivične prijave podnete protiv hrvatskog pevača Marka Perkovića Tompsonu, koji promoviše ustaške pesme, tek ovih dana je počelo suđenje na kojem je on rekao da se ne oseća krivim i da smatra da nije prekršio zakon uzvikivanjem pokliča „za dom spremni“.

Krivična prijava protiv Tompsona je podneta pošto je na koncertu u Slunju, 5. oktobra prošle godine, kada je povodom obeležavanja godišnjice vojno-policijske akcije Oluja, pevao pesmu „Bojna Čavoglave“ u kojoj se spominje taj ustaški poklič.

Perkoviću se sudi u Karlovcu, Stalnoj službi Slunj, a po policijskom optužnom predlogu zbog kršenja Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira odnosno “dela kojim se izvođenjem, reprodukovanjem pesama, muzike i tekstova ili nošenjem ili isticanjem ustaških simbola, tekstova, slika i crteža remete javni red i mir”.

Portparolka suda Blaženka Lugar Vladić potvrdila je da Perković nije dolazio na početak glavne rasprave, već su njegovu odbranu primimli putem zamolbenog Prekršajnog suda u Splitu, piše Jutarnji list.

List smatra zanimljivim to što je Tompson za advokata angažovao Davorina Karačića, koji je vrlo blizak hrvatskoj desnici, bio je 10. na listi stranke “Neovisni za Hrvatsku” Zlatka Hasanbegovića i Brune Esih na izborima za Gradsku skupštinu Grada Zagreba, radikalni je član BBB-a, a jednom je već na sudu “odbranio” ustaški poklič “za dom spremni”.

KOMENTARI12 komentara

 1. Batina says:

  Pa od tebe se to ni ne ocekuje.

 2. zig says:

  nikako ne razumem, zasto ljude osudjivati i braniti im da budu sto jesu, kada oni toliko to zele neka i budu. umesto da oni sami pokazu da Nisu Ustase Mi, javnost, insistiramo da se prikazu kao normalni Hrvati. nikog ne treba sprecavati a ponajmanje njih. neka sa sa Ustasama evropa igra

 3. Snježana i 7 patuljaka says:

  Više je nekako šmajser nego što je tompson!

 4. Sasa S says:

  Covek ima svoj stav...ocigledno da je svoje korene istim stavom zaboravio.....

  • Fred says:

   Kakve korijene?

 5. Gagi says:

  Trebalo bi ga najstrozije osuditi. Na taj nacin pokazati da zaista nema smisla da pokatoliceni srbi budu veci rvati od njih samih i da takav moralni otpad nece imati narocite zasluge za stvaranje rvatske istorije.

  • Jovo says:

   Serbien uber allas.Znaš da je Angela ustvari Srbkinja.I Paja patak isto.Celi svet je stbija, zar ne Srbine.Ne znam ko je gori ustaše ili vi Srbi.Jedni valjda zasluzujete druge.Jedni primitivci ne postoje bez drugih.ISSSTI ste

   • goran says:

    Cekaj malo, Merkel nije Srpkinja, niti je to iko tvrdio. Ono sto niko ne zna je da je ona Jevrejka, devojacno prezime: KASNER. Hajde malo o tome kad si toliko pametan i hrabar.

  • Fred says:

   Po čemu je on pokatoličeni Srbin? Opet ćemo o tome da su sv. Marko Evanđelist, rimski vojskovođa Marko Antonije i rimski govornik Marko Tulije Ciceron zapravo bili Srbi? Ili da su Perkovići Srbi zato što je ime Petar, odnosno njegova izvedenica Perko srpsko ime, a ne ime nastalo u biblijska vremena od latinske riječi petrus što znači stijena (Petre, ti si stijena i na njoj ću podići svoju Crkvu...). Kad ćete se više riješit svojih fantazija?

 6. Zaharije qSerak says:

  Ja lično nisam ni očekivao da se “osjećaš krivim” Prostori bivše nam domovine imaju dosta idiota,a jedan vise ili manje koji se ne osjeća krivim je nešto sto nije bitno.

  • Pastrovic says:

   "Zajo", muka mi je sto je Tompson prst u oko "casnim Srbima". Sahovnica to ne zasluzuje, jel'de?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *