ТОМПСОН ТУЖИ СРБЕ због „говора мржње“

TOMPSON TUŽI SRBE zbog „govora mržnje“

27 septembra 2018

Pevač Marko Perković Tompson, poznat po zastupanju ustaških stavova, HOS-ov zapovjednik Marko Skejo, bivši političar Zdravko Tomac i još sedam osoba podigli su privatne tužbe protiv Saše Miloševića i Tamare Opačić, urednika biltena Srpskog narodnog veća.Bilten SNV svake godine donosi godišnji pregled napada na Srbe u Hrvatskoj, a statistika ukazuje da je pritisaka, uvredljivih ispada i agresivnih napada nažalost sve više. U samom biltenu vrlo su precizno navedeni datumi i događaji koji mogu da se okvalifikuju kao napadi na Srbe, a te podatke koriste i ugledne svjetske agencije specijalizovane za zaštitu ljudskih prava, prenose Novosti.

I upravo radi te istine, Tompson i drugovi su podnijeli tužbe.

– Zbog onoga što se godinama ponavlja u biltenu SNV, neovlašćeno i bez argumenata, u kontekstu mržnje, rasizma, šovinizma, neofašizma, kako se kvalifikuje čitav niz ljudi godinama, odlučili smo tome reći dosta – poručili su predstavnici „desetorke“ koja se obratila sudu tužbama.

Treba podsjetiti da je riječ o veoma „uglednim“ tekstovima iz grafitima na koje bilten upozorava, gdje je napis „Srbe na vrbe“ samo najblaži oblik „književnog djela“.

Tako je „desetorka“ zaključila da „hrvatski intelektualci i hrvatski narod više ne smiju da ćute pred klevetama protiv njih“.

(in4s.net)

KOMENTARI2 komentara

  1. da da says:

    konvertit koji svakodnevno mora dokazivati da nije Srbin,tako što napada Srbe..jado jadni...

  2. Deda Micko says:

    Kad budes osudjen za govor mrznje i sirenje nacizma, icicemo i mi na sud da objasnimo zasto smo te mrzerli, stoko jedna.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *