„Toni Bler mora u zatvor, jer je ratni zločinac“

„Toni Bler mora u zatvor, jer je ratni zločinac“

9 maja 2014

British Prime Minister Tony Blair addresses the European Parliament in BrusselsBivši britanski premijer Toni Bler, koji je bio na čelu vlade od 1997. do 2007, trebalo bi da bude u zatvoru zbog ratnih zločina počinjenih tokom invazije na Irak, napisao je bloger britanskog “Gardijana“ Tvigi Garsija.

On je naveo da Bleru ne treba da sudi Međunarodni sud pravde već domaći sudovi. Garsija je naveo da Bler mora da se suoči sa pravdom zbog smrti između 500.000 i milion ljudi koji su nastradali tokom združene akcije SAD-a i Velike Britanije.

Inače, ovo nije pri napad ovog Di-džeja na bivšeg premijera Britanije. Naime, on se suočio se sa vrlo neobičnom situacijom u januaru ove godine kada je večerao sa porodicom i prijateljima u jednom restoranu u Londonu – Garsija, koji je tada radio kao konobar, prišao je Bleru, stavio ruku na njegovo rame i rekao:

“Gospodine Bler, ovo je građansko hapšenje zbog zločina protiv mira i vaše, ničim izazvane, odluke da povedete rat protiv Iraka“, rekao je Tvigi Bleru.

Tada je obezbeđenje reagovalo, a Garsija je pobegao pre nego što je policija stigla.

KOMENTARIJedan komentar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *