Tони Mомрел долази на Нишвил

Toni Momrel dolazi na Nišvil

15 decembra 2016

290479

Vodeći britanski soul pevač Toni Momrel, koji uspešno kombinuje ritam i bluz, soul i džez, nastupiće sa svojim sastavom prve večeri festivala „nišvil“, 10. avgusta sledeće godine, najavili su danas organizatori.

Britanski kantautor profesionalnu karijeru je počeo kao prateći vokal mnogih velikih pevača i sastava, a na velika vrata svetske soul i asid džez scene ušao je kao vodeći pevač čuvenog sastava „Incognito“.

Momrel se posle godina provedinih u studiju i na turnejama kao prateći vokal, a zatim i kao glavni pevač sastava „Incognito“, od prošle godine fokusirao na solo karijeru.

Njegov album „Keep Pushing“ (Reel People Music, 2015) stigao je do prvog mesta britanske liste soul albuma, a on je nominovan za najboljeg soul pevača na ostrvu.

Svoje muzičko obrazovanje započeo kada mu je bilo samo osam godina, a prve nastupe imao je sa crkvenim gospel horom.

Sa 13 godina priključio se lokalnom hip-hop bendu, a kada je završio srednju školu i napunio 18 godina, tražio je priliku da se zaposli u nekoj marketinškoj agenciji, međutim onda je usledio sudbonosni poziv.

„I dalje sam se, onako iz hobija, bavio hip-hopom, a svega nekoliko ljudi je znalo da sam i pevač. A onda mi je neko javio da se obavezno javim u studio u Barnsu – bez ikakvih dodatnih obaveštenja. Priznajem, da me je u prvom trenutku malo mrzelo da idem čak na drugi kraj Londona, ali sam ipak otišao, a tamo me je, na moje ogromno iznenđenje i oduševljenje čekala Gloria Estefan“, ispričao je Momrel.

Posle snimanja pratećih vokala za slavnu američku pevačicu kubanskog porekla, usledili su pozivi za snimanja i turneje sa mnogim velikom imenima pop i soul scene među kojima su i Vitni Hjuston, Elton Džon, „Take That“ i Šade, sa kojom je obišao celu planetu.

Uporedo sa takvim angažovanjem, Momrel je snimio i dva odlično ocenjena albuma pod svojim imenom („Art & Soul“ 1999. i „Mešage In The Music“ 2009), a snimao je i nastupao i kao član gospel sastava „Seven“.

Impresioniran Momrelom, lider čuvenog sastava „Incognito“ Žan-Pol „Bluei“ Maunik, ponudio mu je mesto vodećeg muškog vokala, pa je Momrel već 2002. godine učestvovao u snimanju albuma „Life Stranger Than fiction“ i krenuo na svetsku turneju sa bendom.

Momrel je sa „Incognitom“ snimio još nekoliko albuma, objavio drugi solo album, pa iako je već tada imao status više nego perspektivnog solo umetnika, odazvao se pozivu Šade i učestvovao u snimanju njenog albuma „Soldier of love“ (2010).

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *