ТОТАЛНИ ФИЈАСКО, АМЕРИКАНЦИ НА АПАРАТИМА! Покварио им се најновији суперносач авиона чија је градња коштала рекордних 13 милијарди $!

TOTALNI FIJASKO, AMERIKANCI NA APARATIMA! Pokvario im se najnoviji supernosač aviona čija je gradnja koštala rekordnih 13 milijardi $!

27 marta 2019

Najnoviji supernosač aviona klase „Ford“ pokvario se tokom morskih ispitivanja, saopštili su izvori u Američkom pomorskom institutu.

Institut je naveo da je kvar pronađen u radu parnih turbina broda, nakon čega je vraćen u brodogradilište. U saopštenju se napominje da dva nuklearna reaktora ne moraju da se popravljaju.

Zbog toga će, prema portalu „Nejvi tajms“, brod biti predat američkoj floti ne pre oktobra ove godine — tri meseca nakon predviđenog roka.

Takođe je saopšteno da brod ima problema sa liftovima za naoružanje, što zabrinjava pomorske zvaničnike. Konkretno, uređaji nemaju pouzdan softver. Za sada samo dva od jedanaest planiranih liftova ispunjavaju standarde flote.

Najnoviji američki nosač aviona CVN-78 „Džerald R. Ford“ počeo je da se gradi 2009. godine i predat floti 2017. godine. Brod je Sjedinjene Američke Države koštao rekordnih 12,9 milijardi dolara.

Pentagon planira da napravi od deset do 12 brodova klase „Ford“.

 

Izvor: rs.sputniknews.com

KOMENTARI4 komentara

 1. rajko says:

  Joooj, pokavio se. A možda su ga Rusi pokavili?!?

 2. Budi Bog s nama says:

  Sada je super pokvareni, ali je i bolje da ne isplovljava jer je i super meta za ruske super raketice, samo će da zagadi more iz radioaktivnog rezervoara. I šta kažeš 13 milijardi, ili se rotšild naštampao love do usijanja ili su to samo neke virtuelne transakcije da bi se narod amerike uveo u još veće dugove, pa posle neka oni demokratski glasaju, ali ovu transakciju narod nije izglasao.

 3. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  Kakva frka, pa Rusi će im te ploveće kade ionako potopiti.

 4. milorad2 says:

  nje to ništa specijalno dešava se koda brodova koji su prvi u klasi i zato se i rade probne vožnje, ali ovo sa liftovima im je sigurno ozbiljan problem.Medjutim vrlo je opasno što planiraju toliko brij da izgrade to je isguran znak da se sprema rat velikih razmera.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *