ТОТАЛНИ ХАОС: Побуна затвореника у Италији због коронавируса (ВИДЕО УЖИВО)

TOTALNI HAOS: Pobuna zatvorenika u Italiji zbog koronavirusa (VIDEO UŽIVO)

9 marta 2020

Šest zatvorenika je ubijeno u pobuni u jednom zatvoru u Italiji, a u drugom zatvoru stražari su uzeti kao taoci zbog mera za suzbijanje epidemije koronavirusa, koje uključuju i ograničenja poseta.

Šef italijanske uprave za zatvore Frančesko Basentini rekao je da su tri zatvorenika umrla u pobuni u zatvoru u severnom gradu Modena, a da su trojica preminula nakon što su prebačeni iz zatvora.

Agencija Rojters navodi da se na snimku prikazanom na italijanskoj televiziji vide policijska i vatrogasna vozila oko zatvora, kao i crni dim koji se diže u nebo.

Basentini je naveo da je bilo nekoliko ozbiljnih pobuna u zatvorima širom zemlje.

U severnom gradu Paviji dva stražara su bila uzeta za taoce, ali su oslobođeni posle intervencije policije.

Italijansko Ministarstvo pravde saopštilo je da je došlo do požara u većem broju zatvora.

Italijanska vlada uvela je karantin u većem delu bogatih severnih regiona, u nastojanju da obuzda epidemiju koronavirusa.

KOMENTARI3 komentara

  1. Zoran says:

    Brisu zapadnjaci videe koji im ne odgovaraju kao ludi. Sve vise i vise.

  2. Miraš says:

    KORONAVIRUS „UŠAO“ U SEDIŠTE NATO-A U BRISELU 14:21 09.03.2020 Službenik NATO, koji radi u sedištu alijanse u Briselu, pozitivan je na koronavirus, nakon što se vratio iz Italije. "Možemo da potvrdimo da je jedan zaposleni u NATO, koji je radi u sedištu alijanse u Briselu testiran i da je pozitivan na koronavirus", navodi se u saopštenju NATO. On se vratio sa odmora u severnoj Italiji i osećao se loše krajem prošle nedelje. Testiran je nakon što su se pojavili simptomi nalik groznici i trenutno se nalazi u izolaciji kod kuće. U roku nekoliko minuta od kako su dobijeni rezultati, sve njegove kolege su obaveštene.

  3. Slobodanka says:

    JE LI OVO MOGUĆE? KAKO ĆE SE SVE OVO ODRAZITI NA TRAŽNJU ZA AMERIČKIM DOLAROM-POTRODOLAROM? I ZATIM NA NJEGOV KURS. Ako tražnja za naftom opada i još ako cena nafte opada kao što pišu, I JEDNO I DRUGO NEGATIVNO ĆE SE ODRAZITI NA OBIM MEDJUNARODNIH PLAĆANJA U USA DOLARIMA, A ZATIM I NA NJEGOV KURS. ... 1) PRVA VEST: Zbog koronavirusa moguć pad potražnje za naftom prvi put posle deset godina Tokom 2020. godine doći će do smanjenja potražnje za naftom na svetskom nivou zbog situacije sa koronavirusom, a stabilizacija potražnje i postizanje normalnog nivoa se očekuju u drugoj polovini godine, piše u prognozi Međunarodne energetske agencije (MEA). Prema osnovnom scenariju MEA očekuje se smanjenje pokazatelja za 90.000 barela dnevno, a prema pesimističnim prognozama za 730.000. Usled toga bi se prvi put od 2009. godine dogodio pad potražnje, dok MEA istovremeno procenjuje da bi potražnja u prvom kvartalu ove godine opala za 2,5 miliona barela dnevno. Međutim, stabilizacija potražnje i postizanje normalnog nivoa se očekuju u drugoj polovini godine. ... 2) DRUGA VEST: Slom naftnog tržišta: Kakve posledice se očekuju? Cene nafte su pale nakon što se učesnici OPEK+ 6. marta nisu dogovorili ni o izmeni parametara dogovora, ni o njegovom produžetku. ... 3) TREĆA VEST: Vol strit obustavio trgovanje! 15:14 09.03.2020 Njujorška berza na Vol stritu danas je obustavila trgovanje u periodu od 15 minuta, jer su indeksi pali za više od sedam odsto. Kada je obnovljen rad berzi, pad je i dalje iznosio sedam odsto, da bi se potom delimično usporio i iznosio je 5,5-6 odsto. Takozvani nivo prve zaštite aktivira se automatski kada širi indeks S&P padne sedam procenata. To je prvi put da se taj alarm oglasio od decembra 2008. u jeku svetske finansijske krize izazvane krahom investicione banke Leman braders. Glavne berze azijsko-pacifičke regije zatvorene su padom za 3-7 odsto, a u Evropi su berze otvorene padom indeksa za 6-9 odsto. Slično je i u zemljama Persijkog zaliva, Egiptu i drugim državama. (OVO SE DEŠAVA ZBOG PADA CENA NAFTE.)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *