ТОТАЛНИ ХАОС У АМЕРИЦИ! ПОKУШАВАЈУ ДА УЋУТKАЈУ И ЗБАЦЕ ТРАМПА?! Четворо погинулих, народ узима оружје у руке

TOTALNI HAOS U AMERICI! POKUŠAVAJU DA UĆUTKAJU I ZBACE TRAMPA?! Četvoro poginulih, narod uzima oružje u ruke

7 januara 2021

Četiri osobe su stradale, a 52 su uhapšene, nakon što su pristalice predsednika Donalda Trampa upale u zgradu Kapitola.

Ilhan Omar, demokratska članica Predstavničkog doma, najavila je danas da će sastaviti predlog o opozivu predsednika Donalda Trampa, nakon što je on pozvao svoje pristalice da se bore da preokrenu njegov poraz na izborima, i to samo 13 dana uoči zakazane inauguracije izabranog predsednika Džoa Bajdena.– Ne možemo mu dozvoliti da ostane na položaju, radi se o očuvanju naše Republike i moramo da ispunimo svoju zakletvu – poručila je na Tviteru Ilhan Omar, iako su preostale još samo dve nedelje pre nego što novoizabrani predsednik Bajden preuzme dužnost.

Aleksandrija Okasio-Kortez, takođe demokrata iz Predstavničkog doma i članica grupe liberalnih zakonodavaca, koje često napada predsednik Tramp, ponovila je poziv Ilhan Omar tvitom koji se sastojao od samo jedne reči – „opoziv“, preneo je Glas Amerike.

Šef velike americke poslovne grupe koja predstavlja 14.000 kompanija, ukljucujuci Ekson Mobal, Fajzer i Tojota Motor Korporejšnm Džej Timons pozvao je visoke americke zvanicnike da razmotre smenu predsednika Donalda Trampa sa položaja nakon što su pristalice odlazećeg predsednika sinoć upale u zgradu Kongresa.

Timons je izjavio da je Tramp „podsticao nasilje u pokušaju da ostane na vlasti i da svaki izabrani lider koji ga brani, krši svoju zakletvu na poštovanje Ustava i odbacuje demokratiju radi anarhije.“

Dodao je da bi potpredsednik Majk Pens trebalo da razmotri pokretanje 25. amandmana radi očuvanja demokratije.

Društvena mreža „Tviter“ na kojoj se aktuelni američki predsednik često oglašava i na kojem je pozvao demonstrante da ne ulaze u Kapitol, obrisao je poslednje dve njegove objave.

Pomenuti 25. amandman predviđa da se predsednička ovlašćenja prenesu na potpredsednika ako njegov kabinet zaključi da predsednik iz fizičkih ili mentalnih razloga nije u stanju da obavlja svoj posao, dodaje Glas Amerike.

Da bi se to dogodilo neophodno je da potpredsednik i većina kabineta proglase predsednika nesposobnim da obavlja svoju dužnost.

U slučaju da predsednik odbaci te tvrdnje, onda je neohodno da dve trećine Predstavničkog doma i Senata glasaju da postave potpredsednika na celo države.

I dok je 25. amandman nekoliko puta korišćen od kada je usvojen 1967. godine, nikad nije pokrenuta ovakva vrsta procedure da se predsednik smeni.

Tramp je već jednom opozvan u Predstavničkom domu, 2019. godine, po optužbama da zloupotrebu položaja i opstrukciju Kongresa i tako postao treći američki predsednik koji je opozvan u donjem domu Kongresa.

Za prvu tačku predloga, zloupotrebu položaja, glasalo je 230 članova Predstavničkog doma, dok je protiv bilo 197.

Druga tačka, opstrukcija Kongresa, usvojena je glasovima 229 predstavnika, dok je 198 bilo protiv.

U februaru ove godine, gornji dom Kongresa, Senat, odbio je opoziv Trampa.

Za prvu tačku za je glasalo 48, a protiv 52, a za drugu tačku je glasalo 47, a protiv 53.

KOMENTARI5 komentara

 1. jovan says:

  Amerikanska demonkratija! Blokiraju misljenje zvanicnog Predsednika na svim njihovim medijima, a vlasnici korporacije su postali samozvani CENZORI, vlasnici JEDNOUMLJA u US i celog sveta. Definitivno, Fasisti, Veliki Brat, proizvodjaci virusa i vakcine, vlasnici "bitcoina", "obaveznog cipovanja", a vec su u Australiji i na Zapadu uveli obavezni QR cekiranje i pracenje kod ulaska u bilo koji restoran, pekari,.. Na zalost, Tramp i narod su izgubili, a vlasnici korporacija postali apsolutni vladari svega zivog i nezivog na planeti!

  • test01 says:

   upravo tako Jovane, QR jos nije uveden ali dolazi na red. Poceli su sa uvodjenjem policijskog casa u Severnoj Americi (po regionima), narod == ovce, ali gologuzi, bez vune ali bice jos "sisanja"...

   • jovan says:

    E, brate, malo je nas u Americi i Evropi, koji vide da su tzv. demonkrtski izbori PREVARA! Narod se deli na "demokracijase-partijase", a ne vidi katastrofu!!! Na vlast su se VRATILI najgori FASISTI, nastavljaci lika i dela Adolfa Hitlera, koji je bajdvej "humanitarac" komparirajuci ga sa ovima koji sami vladaju svetom od "anslusa DDR 1989. Mada su pocetni planovi i pocetni eksperimenti PROGRAM CIPOVANJA poceli jos 70-ih. Ljudi su postali gori od ovce, jer su ROBOVI korporativnog fasizma-kapitalizma, i sve manje i manje ce biti sanse u buducnosti da budu SLOBODNI LJUDI. Vlasnici mega proizvodnih i mega medijskih platformi, ODREDJUJU STA JE ISTINA, PISU TOTALITARNO-ROBOVSKE ZAKONE, A SVE TO OSIGURAVAJU GOLOM SILOM. Da je Tramp uspeo, imalo bi i vise sanse da se "beli" evropski svet probudi i u Evropi. Ovako- "ovcama i magarcima" sledi obavezno "CIPOVANJE" u mozak.

 2. petrovgrad says:

  Nema od toga ništa. Ti naslovi poput Četvoro poginulih, narod uzima oružje u ruke, to je serviranje za portal Intermagazin, kao da se mi zabrinemo. Tramp će popiti robije, afroameri će početi da uvrću uši beledolikima i ponekog da natrte. Onda sledi brod tone, spašavajse ko može. Ameri moraju platiti ceh pred bogom za pobijenih tri miliona Korejanaca, isto toliko spaljenih sa napalm bombama Vijetnamca, i milione nevinih civila koje su poubijali koje kude po svetu, i da mirno koriste penzije. Božju kaznu ne mogu izbeći.

 3. I Love Jesus says:

  E ljudi, nastavite da grickate kokice, mi tu zaista nič ne zmagamo, a u poverenju (ma kad vam kažem) sve jedno ko je predsednik Amerike jer tog bira Kongres a ne narod svoje republike, mi sad gledamo samo dramu u kojoj ginu ljudi, ali ako verujete ni celom ostalom svetu se ne piše ništa dobro, bez obzira na ovu tramponijadu, oslanjamo se na volju dobrog Boga da zle dane skrati i da ugledamo lice Hristovo u slavi i srca naša budu sita od prevelike slave Njegove. "O dođi Gospode Hriste" - zadnji stihovi Biblije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *