ТОТАЛНИ РАСПАД – НОВИ УДАРАЦ ЗА ЕУ: Орбан позвао све чланице да изађу из ЕУ!

TOTALNI RASPAD – NOVI UDARAC ZA EU: Orban pozvao sve članice da izađu iz EU!

11 jula 2016

orban 5436Mađarski premijer Viktor Orban krivi Evropsku komisiju za krizu u Evropskoj uniji i poziva države članice da povuku ovlašćenja iz ruku Brisela.

Orban, u uvodniku koji će u celini biti objavljen u izdanju nemačkog lista „Frankfurter Algemajne Cajtung“ u ponedeljak, poziva da se stavi tačka na „idealizovanje evropskog projekta“ i ukazuje na izlazak Velike Britanije iz EU kao na dokaz o propustima Evropske komisije.

Mađarski premijer u tekstu kaže da je kriza u EU nastupila zbog otvaranja granica 28-članog bloka i prekomernih troškova nekih država članica „uz prećutno odobrenje“ Komisije, za koju tvrdi da je trebalo da spreči i jedno i drugo.

Oba najveća evropska dostignuća, zajednička valuta i jedinstveno tržište koje je zaštićeno Šengen zonom, nalaze se u opasnosti, upozorava Orban i dodaje da je lično pomogao u spasavanju Evrope i načina života svog naroda tako što je zatvorio granice Mađarske za migrante.

Mađarski premijer u uvodniku ističe da bi ravnoteža moći unutar EU trebalo da se promeni u korist nacionalnih država nad evropskim institucijama.

Orban je izazvao bes predsednika Evropske komisije Žan-Kloda Junkera kada je odbio da prihvati njegov predlog o sistemu kvota za naseljavanje migranata koji stižu u Evropu, podseća francuska agencija, dodajući da je Orban najglasniji istočnoevropski protivnik prijemu muslimanskih migranata.

KOMENTARI13 komentara

 1. kapetan says:

  evropa se mora raspasti da bi usla u rat sa rusijomsankcije su uveli rusiji ali i sebi to je znak opasnosti za svih nas u svetu samo vucic jos i dacic lete u evropu da bi se oni tu sakrili i svoj kapital

  • Miraš says:

   Kapetane, možda je suprotno. EU je sada na samitu u Varšavi potpisala Deklaraciju o saradnji sa NATO-om. NATO ustvari trenutno samo zvecka sa oružjem. U slučaju rata sa Rusijom NATO, ali i gradjani Evrope našli bi se u smrtonosnoj klopci. Zamislite šta će se dešavati u Evropi kad pripreme NATO-a u Evropi za rat protiv Rusije udju u završnu fazu. Mislim da će EU tada sigurno raspasti, ako joj se to ne desi i ranije, i da će istu sudbinu imati i evropsko krilo NATO-a. Neki od evropskih političara biće ludi da im je nuklearni rat sa Rusijom prihvatljiv, ali većina neće to hteti. Najvažnije obični gradjani to neće hteti, a videli smo npr. protiv TTIP umeli su da naprave masovne proteste. U slučaju raspada NATO-a posebna opasnost za Evropu biće teroristički napadi, a naslućuje se i ko teroristima diriguje.

 2. Baja says:

  Opa cupa opa cupa Baja case lupa Volim zivot barabinski .......

  • USPON KRALJEVINE SRBIJE says:

   Ha ha, moram jednom i tebi da odgovorim...ne znam ko si i odakle si, ali tebi su suprotno svima, ovce sve na broju...lepo ti je i zabavljas se...nikada nisam od tebe video ni jednu smislenu recenicu, ali tu si...prisutan si...i sta reci...maskota intermagazina!

   • DFVT says:

    I na FAKTI-ma je kao i svi talibani. Mani ga.

 3. Baja says:

  Baja zivi dok zivi a vi pusite i terajte politiku Jebala vas politika !!!!

  • Pera says:

   Baja, utera ti slon do jaja.

 4. Kulak says:

  Treba znati čitati između redova.Neke stvari se tek kasnije razbistre i postanu razumljive.Rusija ne bi vratila Krim da nije bilo banderovskog majdana.Ispada da su zapadne tajne službe i od CIA-e finansirane NVO odradile posao koji je kasnije išao u rusku korist.Tako i budalasta NATO lobistkinja Jelena Milić odrađuje posao koji će kasnije ići u rusku korist. I mi ćemo tome dati naš doprinos.

 5. opet ja says:

  Nisam čuo da poziva na izlazak iz EU, gde to piše?

  • Miraš says:

   Neposredno ispod slike Viktora Orbana stoji deo teksta "....i poziva države članice da povuku ovlašćenja iz ruku Brisela". Možda je to to, ali ne razumem se ni ja baš .

 6. Pitagora says:

  Nije on pozvao države članice da istupe iz EU, ali važno je da već duže vreme ne krije svoje nezadovoljstvo. On daje do znanja evropskoj i svetskoj javnosti da radi ono što mora, a ne ono što hoće. I to je dosta.

 7. USPON KRALJEVINE SRBIJE says:

  Ah, ti Madjari, potomci Dzingis Kana i njegove vojske...njihov upetljan jezik...Mislim da je put u bolje sutra dijalog, dogovor sa tri drzave na ovom prostoru, a to su Italija, Austrija (Mi smo je srusili, mi cemo je i podici) i Madjarska! Sa ove tri drzave ako se sporazumemo, mozemo imati 300-godisnji mir!!!

  • Miraš says:

   Nismo mi želeli da srušimo Austrougarsku, to je lažna istorija posebno pisana za Srbe. Rat je osmišljen da se zaustavi tadašnji ekonomski prodor Nemačke prema Bliskom istoku. Rat na prostoru Srbije bio je idealna prepreka na tom putu, a Velika Britanija stoji u poledjini tog rata. Zašto bi jedna tako mala zemlja izazavala toliko veću silu na sebe i imala katastrofalne ljudske gubitke? Tako je osmišljena i cinična priča o ratobornim Srbima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *