ТОТАЛНО ЛУДИЛО! ФИНСКА ЖЕЛИ РАТ СА РУСИЈОМ!

TOTALNO LUDILO! FINSKA ŽELI RAT SA RUSIJOM!

2 marta 2024

Ukrajina može da koristi oružje koje je obezbedila Finska da gađa ciljeve na ruskom tlu, rekli su visoki zvaničnici u Helsinkiju.

Finski ministar odbrane Anti Hakanen rekao je da njegova zemlja nije postavila nikakva ograničenja u pogledu toga šta Ukrajina može da uradi sa oružjem koje im šalju, prenela je finska televizija „Ile“. Hakanen je dodao da su blokade nametnule uglavnom zemlje koje su Ukrajini obezbedile sisteme naoružanja dugog dometa.„Ukoliko bude potrebno, Ukrajina bi takođe trebalo da udari vojne ciljeve na ruskoj strani. To je potpuno legitimna odbrambena bitka koju Ukrajina vodi. Povelja UN dozvoljava da se vojni ciljevi napadnu preko kopnenih granica“, rekao je Juka Kopra, predsednik finskog parlamentarnog odbora za odbranu.

Komentari zvaničnika Helsinkija su dijametralno suprotni od stava drugih zapadnih zemalja, uključujući Nemačku čiji kancelar Olaf Šolc okleva sa slanjem krstarećih raketa dugog dometa „taurus“ Ukrajini, iz straha da bi Kijev mogao da to oružje upotrebi za gađanje ciljeva duboko u Rusiji i čime bi Nemačka bila direktno uvučena u sukob.

„Ohrabrujem Nemačku da to ozbiljno razmotri. Nemačka vlada zna da bi oni (taurusi) bili od velike važnosti“, rekao je Hakenen.

KOMENTARI4 komentara

 1. Baćo says:

  To se desi kad Rusi kilave u ratu. Sad će se svi ujediniti protiv Rusije a mogli su sve da završe u prva dva meseca sukoba. Ovako ima da ginu u Moskvi u velikom broju.

  • padre says:

   Ma da,zgromiće jih Finci, Holanđani, Litvanci, Latvijci i Estonci uz pomoć Makrona!

 2. Ejup efendija Kurpušić says:

  EUropljani nikad mi nisu delovali ni pametni ni duhoviti ni bogati nego više glupi, dosadni i siromašni (porezi, nekretnine...), ali vidim da su ogrezli u želji da parazitiraju nad drugima i da samo od svoga rada nisu voljni da žive pa su spremni da se kockaju i sa velikim ratom sa narodom od kog su uvek i obavezno gubili rat. Očito je i da tok dolara na tajnim računima prema političarima EUrope i njihovim medijima rade na istoj stvari. Tako da je rat neminovan. Do kog nivoa će to sve ići, mislim do koske pošto EU i Zapad žele da obave i depopulaciju stanovništva, to je jasno svima osim zombiranoma.

  • Zeka says:

   Zanimljiva je istorijska činjenica da Finci protiv Rusije nisu "uvek i obavezno gubili rat". Rusko-finski rat (30. novembar, 1939 - 12. mart, 1940) završio se tako što su Finci uspeli da ostvare svoje ciljeve, a Rusija (SSSR) se zapravo povukla. Uz ovaj pozitivan skor sa Rusijom u prošlosti, očigledno je da su neke usijane glave u Finskoj pomislile da će ih ta sreća i dalje pratiti. Pri tome, posle ulaska Finske u NATO, ne samo da se osećaju moćnijim na osnovu famoznog čl.5, nego je skoro kompletno područje Baltika i Baltičkog mora pod njihovom kontrolom. Problem njihov je u tome što nedovoljno vode računa o još nekim činjenicama istorije. I ranije su napadači na Rusiju bili u ogromnoj strateškoj prednosti. Ali, samo u prvo vreme. Ruski narod i uopšte kapaciteti Rusije učinili su da se takva po njih nepovoljna situacija uvek na kraju preokrenula u njihovu korist i da su po pravilu izašli kao pobednici nad svojim zavojevačima i dušmanima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *