ТОТАЛНО ЛУДИЛО! ФИНСКА ЖЕЛИ РАТ СА РУСИЈОМ!

ТОТАЛНО ЛУДИЛО! ФИНСКА ЖЕЛИ РАТ СА РУСИЈОМ!

2 марта 2024

Украјина може да користи оружје које је обезбедила Финска да гађа циљеве на руском тлу, рекли су високи званичници у Хелсинкију.

Фински министар одбране Анти Хаканен рекао је да његова земља није поставила никаква ограничења у погледу тога шта Украјина може да уради са оружјем које им шаљу, пренела је финска телевизија „Иле“. Хаканен је додао да су блокаде наметнуле углавном земље које су Украјини обезбедиле системе наоружања дугог домета.„Уколико буде потребно, Украјина би такође требало да удари војне циљеве на руској страни. То је потпуно легитимна одбрамбена битка коју Украјина води. Повеља УН дозвољава да се војни циљеви нападну преко копнених граница“, рекао је Јука Копра, председник финског парламентарног одбора за одбрану.

Коментари званичника Хелсинкија су дијаметрално супротни од става других западних земаља, укључујући Немачку чији канцелар Олаф Шолц оклева са слањем крстарећих ракета дугог домета „таурус“ Украјини, из страха да би Кијев могао да то оружје употреби за гађање циљева дубоко у Русији и чиме би Немачка била директно увучена у сукоб.

„Охрабрујем Немачку да то озбиљно размотри. Немачка влада зна да би они (тауруси) били од велике важности“, рекао је Хакенен.

KOMENTARI4 коментара

 1. Baćo says:

  То се деси кад Руси килаве у рату. Сад ће се сви ујединити против Русије а могли су све да заврше у прва два месеца сукоба. Овако има да гину у Москви у великом броју.

  • padre says:

   Ma da,zgromiće jih Finci, Holanđani, Litvanci, Latvijci i Estonci uz pomoć Makrona!

 2. Ejup efendija Kurpušić says:

  EUropljani nikad mi nisu delovali ni pametni ni duhoviti ni bogati nego više glupi, dosadni i siromašni (porezi, nekretnine...), ali vidim da su ogrezli u želji da parazitiraju nad drugima i da samo od svoga rada nisu voljni da žive pa su spremni da se kockaju i sa velikim ratom sa narodom od kog su uvek i obavezno gubili rat. Očito je i da tok dolara na tajnim računima prema političarima EUrope i njihovim medijima rade na istoj stvari. Tako da je rat neminovan. Do kog nivoa će to sve ići, mislim do koske pošto EU i Zapad žele da obave i depopulaciju stanovništva, to je jasno svima osim zombiranoma.

  • Зека says:

   Занимљива је историјска чињеница да Финци против Русије нису "увек и обавезно губили рат". Руско-фински рат (30. новембар, 1939 - 12. март, 1940) завршио се тако што су Финци успели да остваре своје циљеве, а Русија (СССР) се заправо повукла. Уз овај позитиван скор са Русијом у прошлости, очигледно је да су неке усијане главе у Финској помислиле да ће их та срећа и даље пратити. При томе, после уласка Финске у НАТО, не само да се осећају моћнијим на основу фамозног чл.5, него је скоро комплетно подручје Балтика и Балтичког мора под њиховом контролом. Проблем њихов је у томе што недовољно воде рачуна о још неким чињеницама историје. И раније су нападачи на Русију били у огромној стратешкој предности. Али, само у прво време. Руски народ и уопште капацитети Русије учинили су да се таква по њих неповољна ситуација увек на крају преокренула у њихову корист и да су по правилу изашли као победници над својим завојевачима и душманима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u