ТОТАЛНО ПОЛУДЕЛИ: Америчка војска блокирала руски конвој

TOTALNO POLUDELI: Američka vojska blokirala ruski konvoj

4 februara 2020

Oružane snage SAD ponovo su blokirale rusku vojnu patrolu koja je pokušavala da prođe pored jednog od svojih položaja na severoistoku Sirije.

Prema izveštajima, američke snage blokirale su rusku vojnu patrolu prilikom pokušaja prolaska naftnog polja Rmejlan, koje je trenutno pod američkom kontrolom u provinciji Al Hasaka.Američke i ruske snage više puta su blokirale jedna drugu da koriste puteve pod svojom kontrolom na severoistoku Sirije, stvarajući situaciju sličnu hladnom ratu u provinciji Al Hasaka.

Iako ima izveštaja o sukobima, izvor u Al Hasaki je potvrdio Al Masdaru da ni Rusi ni Amerikanci nisu učestvovali u međusobnim provokacijama.

(Pravda)

KOMENTARI4 komentara

 1. petrovgrad says:

  Dobro je nisu ih išamarali. Rusku vojsku su 1999 godine blokirali Šiptari u Mališevo na putu za Srpsku enklavu Orahova. Rusi podvili rep i rikverc. Dok su bili polupijani Ruski oficiri niuko nije smeo da im stane na put. Školovani i obrazovani oficiri su za balove, ali na teren samo polupismeni, doškolovani a patriote.

  • oko says:

   gospodine ti nis nekuzis tada je rusija bila ko i jugoslavija u raspadu JELCIN prodao Rusiju za votku i ruse sad treba imati m-da ko ce udariti na PUTINA CARA SRBSKOG. Sad u ovom slucaju vucic predsednik je naj pametni ne rat voditi sa zapadom i unijom, samo mir, samo tako mogu srbi opstati na balkanu jer u ostalom srbi su porazeni u drugom svetskom ratu , a 90 ih su dotuceni do kraja srbi su nacijonalna msanjina na balkanu

 2. Predrag says:

  kada će sirici da udare na kalkavalj,amere.

  • Miraš says:

   Sirijci neće morati da udaraju na Amere. Sirijci oslobodjaju Idlib što će potrajati otprilike još pola godine, a kad to završe pretpostavljam da je to kraj ratovanja u Siriji. Još neko vreme smetaće im Amerikanci koji će se uporno zadržavati na teritoriji istočne Sirije i na sred južne granice u Tanfu, ali Amerikancima će biti smeštena tesna koža u Iraku pa će morati napustiti i Irak i Siriju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *