ТОТАЛНО ПОЛУДЕЛИ: НАТО мења политику због Русије

ТОТАЛНО ПОЛУДЕЛИ: НАТО мења политику због Русије

16 новембра 2019

НАТО би требало да ревидира политику због „хибридних претњи“ које пристижу из Русије, саопштено је из истраживачког колеџа НАТО-а.

У документу „Опредељивање волумена компетенције НАТО-а“ посебна пажња посвећена је „обуздавању Русије“ у источном смеру.Како се оцењује, НАТО би требало да формира заједнице које би биле имуне на хибридне претње које пристижу из Русије, а поред тих заједница у процес би требало да се укључе и органи локалних самоуправа, као и приватни сектор.

То се пре свега односи на земље које нису чланице Алијансе, а које имају позамашно искуство у тим областима — Шведску и Финску.

Подсетимо, генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг оптужио је Русију да се меша у унутрашња питања суверених земаља, те да представља највећу претњу по безбедност Европе.

KOMENTARI4 коментара

 1. milorad2 says:

  "odbrambeni" savez bi sada da dobije blanko potpis od evropskih vlada i EU da bi mogli da vode napadačke ratove a sve u svrhu "preventive".Biće zanimljivo videti št če se dešavati povodom ovih "ideja i incijativa".

  • СиНиша says:

   Мислим да је ово већ "наручено". Европске владе су ДЕКОРАЦИЈА.

  • Velika Metla says:

   Од када постоје они воде нападачке и пљачкашке ратове. НИКАДА у историји њиховог постојања њих нико није напао. А што се тиче тога да "добију дозволу"од европских влада и еу-рајха? Па они никада нису ни питали никога ни за шта,па неће ни за ово.

 2. Velika Metla says:

  Столтенберг је фашиста,као уосталом и сви западњачки политиканти. Платиће цену,јер ништа из историје нису научили. А што је најважније,заборавили су да се историја понавља. Без бриге,има ту НЕКО ко ће да их потсети на то. наци-нато није одбрамбени него агресорски савез пљачкаша.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u