ТОТАЛНО ПОЛУДЕЛИ: НАТО мења политику због Русије

TOTALNO POLUDELI: NATO menja politiku zbog Rusije

16 novembra 2019

NATO bi trebalo da revidira politiku zbog „hibridnih pretnji“ koje pristižu iz Rusije, saopšteno je iz istraživačkog koledža NATO-a.

U dokumentu „Opredeljivanje volumena kompetencije NATO-a“ posebna pažnja posvećena je „obuzdavanju Rusije“ u istočnom smeru.Kako se ocenjuje, NATO bi trebalo da formira zajednice koje bi bile imune na hibridne pretnje koje pristižu iz Rusije, a pored tih zajednica u proces bi trebalo da se uključe i organi lokalnih samouprava, kao i privatni sektor.

To se pre svega odnosi na zemlje koje nisu članice Alijanse, a koje imaju pozamašno iskustvo u tim oblastima — Švedsku i Finsku.

Podsetimo, generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg optužio je Rusiju da se meša u unutrašnja pitanja suverenih zemalja, te da predstavlja najveću pretnju po bezbednost Evrope.

KOMENTARI4 komentara

 1. milorad2 says:

  "odbrambeni" savez bi sada da dobije blanko potpis od evropskih vlada i EU da bi mogli da vode napadačke ratove a sve u svrhu "preventive".Biće zanimljivo videti št če se dešavati povodom ovih "ideja i incijativa".

  • SiNiša says:

   Mislim da je ovo već "naručeno". Evropske vlade su DEKORACIJA.

  • Velika Metla says:

   Od kada postoje oni vode napadačke i pljačkaške ratove. NIKADA u istoriji njihovog postojanja njih niko nije napao. A što se tiče toga da "dobiju dozvolu"od evropskih vlada i eu-rajha? Pa oni nikada nisu ni pitali nikoga ni za šta,pa neće ni za ovo.

 2. Velika Metla says:

  Stoltenberg je fašista,kao uostalom i svi zapadnjački politikanti. Platiće cenu,jer ništa iz istorije nisu naučili. A što je najvažnije,zaboravili su da se istorija ponavlja. Bez brige,ima tu NEKO ko će da ih potseti na to. naci-nato nije odbrambeni nego agresorski savez pljačkaša.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *