ТОТАЛНО РАСУЛО! НИКО НЕ ЖЕЛИ ЛАЖНУ ДРЖАВУ У ЕУ: Косово подржавају само две чланице

TOTALNO RASULO! NIKO NE ŽELI LAŽNU DRŽAVU U EU: Kosovo podržavaju samo dve članice

19 novembra 2018

Grupa zemalja članica Evropske unije iskazala je „veliki skepticizam“ u pogledu odobrenja vizne liberalizacje za tzv. države Kosovo, a samo dve su podržale uvođenje Prištine u šengenski prostor, piše u izveštaju kosovskog ministarstva spoljnih poslova.Reč je o izveštaju sačinjenom nakon sastanka održanog ovog meseca sa predstavnicima 17 zemalja članica EU.

Izveštaj sadrži stav svake države u odnosu na Kosovo, a prema tom dokumentu, zabrinutost se uglavnom odnosi na ilegalnu migraciju i neuspeh u ispunjavanju očekivanja u vezi sa reformama koje je Kosovo trebalo da ispuni.

– Sastanak je održan sa predstavnicima 17 država članica, od kojih su samo Bugarska i Mađarska reagovale pozitivno i podržavaju liberalizaciju viznog režima na Kosovu. Druge zemlje su izrazile neodlučnost ili zabrinutost zbog različitih aspekata vezanih za uslove i očekianim reformama – navodi se u izveštaju.

KOMENTARI6 komentara

 1. Miraš says:

  Vole ih, podižu im državu na tudjoj teritoriji i štite ih, ali ne primaju ih rado u svoju kuću. Najverovatnije boje ih se. Zasad po svoj prilici Kosovo ostaje u izolaciji bez obzira na ranije u julu datu pozitivnu preporuku Evropske komisije o viznoj liberalizaciji Kosova i na potvrdu toga u Evropskom parlamentu u septembru ove godine. Nakon tog glasanja u evropskom parlamentu izveštač za vize u Evropskom parlamentu Tanja Fajon pregovarala je sa zemljama članicama EU. Koristi od vizne liberalizacije imali bi obični gradjani Kosova bilo da putuju poslovno ili turistički.

 2. Miraš says:

  Albanija i Hrvatska neka se potvrde kao sestrice. U oktobru 2017 godine predsednik tkzv. Kosova Hašim Tači zatražio je od predsednika Albanije Iljira Mete, koji je tada bio u poseti Prištini, da građanima Kosova omogući dobijanje albanskog državljanstva kako bi izbegli viznu izolaciju Evropske unije, ali mu je albanski zvaničnik odgovorio da to nije rešenje. Tači je i tada izrazio zabrinutost zbog vizne izolacije na kojoj, kako je rekao, EU istrajava prema Kosovu, a mnogi građani Kosova putovali bi u evropske zemlje, ali da im to nije omogućeno.

 3. Rale says:

  Naravno da ih ne žele, zato ih primaju u interpol...Često se zapitam da li su prosrbski portali ,sprdanje sa nama, Srbima.

 4. Barakuda says:

  Ne primaju ih što je i normalno, jer bi šipci sami napustili KiM i onda od nezavisnosti ništa....Ide u prilog Srbijancima !

  • Slobodonka says:

   Reč je samo o poslovnim i turističkim putovanjima, ali ako bi dobili viznu liberalizaciju mogli bi jednostavnije i češće da putuju u inostranstvo. ... Država Srbija je dobila ime po imenu naroda Srbi. Stariji je narod od države i nije narod dobio ime po nazivu nekog toponima. Dok s, a niPo tom tvom nepismenom "pravilu" da li su onda Rusi zapravo Rusijanci, a Belarus ( u originalu isti im je naziv države i naroda) tj. Belorusi su Belorusanci ili Belorusijanci? Rumuni - Rumunijanci, Bugari - Bugarskanci, Hrvati - Hrvatskanci, Slovenci - Slovenijanci, Česi - Češkanci, Slovaci - Slovačkanci, Ukrajinci - Ukrajinanci, Poljaci - Poljskanci, Moldavci - Moldavijanci, Gruzini - Gruzijanci, Jermeni - Jermenijanci? Po tom obrascu možda postoje i nekakvi Grčkanci ...

  • Slobodonka says:

   Reč je samo o poslovnim i turističkim putovanjima, ali ako bi dobili viznu liberalizaciju mogli bi jednostavnije i češće da putuju u inostranstvo. ... Država Srbija je dobila ime po imenu naroda Srbi. Stariji je narod od države i nije narod dobio ime po nazivu nekog toponima. Po tom tvom nepismenom "pravilu" da li su onda Rusi zapravo Rusijanci, a Belarus ( u originalu isti im je naziv države i naroda) tj. Belorusi su Belorusanci ili Belorusijanci? Rumuni - Rumunijanci, Bugari - Bugarskanci, Hrvati - Hrvatskanci, Slovenci - Slovenijanci, Česi - Češkanci, Slovaci - Slovačkanci, Ukrajinci - Ukrajinanci, Poljaci - Poljskanci, Moldavci - Moldavijanci, Gruzini - Gruzijanci, Jermeni - Jermenijanci? Po tom obrascu možda postoje i nekakvi Grčkanci ...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *