ТОТАЛНО РАСУЛО У ЕУ – АНГЕЛА МЕРКЕЛ ЈАВНО ОБЈАВИЛА ДА ЈЕ У СУКОБУ СА ЈУНКЕРОМ: „Он ради против нас!“

TOTALNO RASULO U EU – ANGELA MERKEL JAVNO OBJAVILA DA JE U SUKOBU SA JUNKEROM: „On radi protiv nas!“

4 jula 2016

685809_1-1Nemačka kancelarka Angela Merkel bi uskoro morala da se “suoči sa problemom koji predstavlja Žan-Klod Junker”, tvrde izvori iz Berlina za “Tajms”.

Kako prenosi Independent, jedan nemački ministar je rekao da Angela Merkel vidi šefa Evropske komisije kao deo gorućih problema u Evropskoj uniji.

“Junker je iznova i iznova radio protiv zajedničkih interesa i njegova reakcija na britanski referendum nam je nanela mnogo štete”, rekao je izvor iz kabineta nemačke kancelarke.

Kako prenosi list, Junkerova retorika oko stavova Severne Irske i Škotske, kao i sastanak sa škotskom premijerkom Nikolom Stardžon su bili “nepotrebno provokativni”.

“Ovo nije vreme za sitne prepirke, ali će pritisak da on podnese ostavku postajati sve veći. Kancelarka Merkel će sledeće godine morati to da reši”, naveo je izvor.

Britanski “Independent” ističe da je predsednik EK bio čovek koji je predvodio proces federalizacije Evrope i da mnogi vide njegova stremljenja u tom pravcu kao deo razloga za rastuće nepoverenje u EU.

Takođe, osim Merkelove o Junkeru ne misle dobro i drugi ministri iz EU, a jedan od njih je češki šef diplomatije Lubomir Zaoralek.

“U ovom trenutku ne mislim da je prvi čovek Evropske komisije pravi čovek za taj posao. Ne želim da pozivam nikoga da podnese ostavku, ali bi neko možda mogao da razmisli o odlasku, jer neko ipak treba da prihvati odgovornost za bregzit”, rekao je Zaoralek.

Takođe, Junkera su kritikovali i zvaničnici Poljske, Mađarske i Estonije, navodi list.

(B92)

KOMENTARIJedan komentar

  1. kosovac says:

    Ovaj Žan-Klod Junker je šef Evropske komisije. Kod nas medijumskih potrošača trebalo bi da je to najviša funkcija u Evropskoj Uniji, kao naprimer Predsednik. Ali ako je predsednik, zašto ga tako ne nazivaju? Vidim u članku se pominju i zvaničnici članica EU, Poljska, Mađarska, Estonija..... Kako oni doprinose odlučivanju u Uniji, da li glasanjem, ili pričanjem, nije jasno. Evropska Unija ima i Predsednika Saveta, to je neki Donald Tusk. Ima i Predsednika parlamenta, to je neki Martin Šulc. Ima i kamaru Komesara kao mi onomad (komunisti?). I kod tolikih predsednika, niko ne zna ko je predsednik predsedništva, možda je to tajna. Možda je taj predsednik predsedništva neko pri vrhu piramide, ili iza zavese, mi ga ne vidimo i ne znajemo ga. Možda je dobro što ga ne znamo, jer kada bi nam ga pokazali, morali bi da nas ubiju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *