ТРАГ ВОДИ КА БОНДСТИЛУ: Американци организовали нападе у Куманову

TRAG VODI KA BONDSTILU: Amerikanci organizovali napade u Kumanovu

12 juna 2015

Kumanovo-750x480Od četvorice poginulih, troje stiglo iz baze Bondstil sa Kosova. U Skoplje stiglo 150 agneta CIA i FBI. Albanci spremaju kidnapovanja i otmice javnih ličnosti.

Dva Amerikanca i dva Britanca bili su instruktori albanskim teroristima i njihovi saborci u napadu u kumanovskom naselju Divo u Makedoniji, tvrdi za Sputnjik Mile Nedelkovski, jedan od najpoznatijih makedonskih novinara.

On tvrdi da je do podataka došao što od ljudi koji su učestvovali u akciji, a koji o tome ne smeju da pričaju, što iz prve pomoći, ali i iz same policije.

„Podaci o broju ubijenih su cirkulisali već u nedelju uveče, dan posle početka sukoba, kad je obajavljeno da je ubijeno 14 terorista, ali se brojka misteriozno smanjila na 10“, podseća on.

Podatke je, dodaje, prikupljao i po bolnicama, mrtvačnicama i Crvenom krstu… Tako je i došao i do informacija da su četvoro nastradalih na strani terorista, zapravo strani državljani — Amerikanci i Englezi.

„Prema oznakama (ID karte) koje su nosili, za troje od njih se utvrdilo da su stigli iz baze ’Bondstil‘ na Kosovu“, kaže on za Sputnjik.

On je ove podatke izneo i na nedavno održanoj prestižnoj međunarodnoj bečkoj konferenciji u organizaciji Nezavisne asocijacije novinara u borbi za mir.

On kaže da je planirano da se, kao i 2001. godine, stranci izvuku na teritoriju Kosova.

„Soroševi mediji su hteli da naprave haos pišući da je u subotu ujutro, kada su počeli napadi, ubijena devojčica i njena majka u naselju u Kumanovu, i da je to uradila makedonska policija. To nije ni demantovano niti je upućeno izvinjenje, iako se ispostavilo da nije tačno. U subotu po podne albanski teroristi su počeli da pregovaraju da se predaju, a u nedelju šestorica ambasadora — Nemačke, Francuske, Italije, Engleske, Amerike i EU su vršili pritisak da se vide sa predsednikom Makedonije, tražeći da se cela akcija obustavi i da se dopusti da teroristi odu na Kosovo, kao i 2001. godine“, tvrdi Nedelovski.

On kaže da je Makedonska vlada odbacila zahteve stranih ambasadora i u potpunosti likvidirala i uhapsila kompletnu terorističku grupu.

„U ponedeljak, šef misije EU, ambasadori SAD, Britanije, Francuske, Nemačke i Italije insistirali su na susretu sa našim premijerom i predsednikom. Esksplicitno su tražili da imena ubijenih Amerikanaca i Britanaca, identifikovanih u akciji, ne budu objavljena“, tvrdi on.

Nedelkovski kaže da je jedan od uslova na svim susretima makedonskog premijera sa međunarodnim zvaničnicima da se četvoro stranih državljana koji su učestvovali sa teroristima u napad u u Kumanovu i poginuli — ne pominju.

Nedelkovski kaže da više niko na Balkanu ne može da kaže gde je sledeće žarište, i tvrdi da će, ako albansko pleme bude aktivirano, biti jasno da je to mogla da uradi samo američka ambasada u Skoplju.

„Oni imaju za njih dugme of-on. Mislim da sada neće da urade tako nešto i zbog Rusa i zbog cele situacije, jer su kod nas objavili da je posle Ohridskog sporazuma i stvaranja veštačke države Kosovo nađeno finalno rešenje za mir. Ako bi sada opet konflikt izazvali Albanci, onda bi svet imao problem da opravda kako su Albanci postali najagresivniji narod u Evropi“, kaže on.

Nedelkovski napominje da postoji podatak da je 150 Amerikanaca koji, navodno, rade za FBI i CIA, već u Skoplju u civilu.

„To korespondira sa pravilom albanskih terorističkih organizacija da treba ubijati i klati, otimati… Imamo čitav niz informacija u zadnjih četiri-pet dana da postoji mogućnost napada na institucije i kidnapovanja javnih ličnosti i ubijanja snajperom… Zbog toga je u izvesnim javnim institucijama podignut stepen bezbednosti“, tvrdi Nedelkovski za naš portal.

On je u Beču izneo podataka da sve više Makedonaca uviđa podlu i licemernu igru zapadnih centara moći prema njihovoj zemlji, te da je podrška učlanjenju Makedonije u NATO i EU, sa 90 odsto od pre nekoliko godina, trenutno pala ispod 50 odsto.

(rs.sputniknews.com)

KOMENTARI8 komentara

 1. xy says:

  ameri umiješani????????ma nemoguće,tako su miroljubivi,pravedni,....... A šta reći o makedoncima,kako poseješ tako i žanješ!

 2. zivana says:

  Znali su Makedonci ako mecka igra pred cicinu kucu i kod njih ce da dodje! Zao mi je sto su tako prosli, a sta ih jos ceka, ostaje da se vidi!

 3. kire says:

  Ajde, ajde, vreme je da se resimo te najezde od shiptara, a mi Makedonci i nismo tako naivan i miran narod. Nemojte da nam stanete na zulj! Biche belaje!!!!!!!!!!

 4. igor says:

  A kao su shiptari uspeli u kumanovu!2001 godine makedonija nije bila spremna za rat,sada jeste.ako, neka probaju josh jednom,ali ovog puta idemo do kraja!nije bond stil u makedoniji,mogu samo da shalju logistichku pomoch ali to im neche biti dovoljno

 5. Petar says:

  Kakvi crni tragovi! 4 likvidirani morski foki, od 4 možni! I preku 50 top kriminalci od Kosovo likvidirani. What the f#ck, traces! 4 killed naval seals, from 4! And more than 50 top criminals from Kosovo killed.

 6. Petar says:

  za 2001 Moramo da kažemo, da su braća Srbi odneli celo naoružanje od terotorijalne odbrane Makedonije 1993, pa su čak i vadili kablove od zidova u kasarnama, vadili polčice od toaleta, ali sve te kablove i pločice, zajedno sa naoružanjem vam nisu pomogli da dobijete sve planirane ratove! Makedonija je počela od 0.00, čak su nam Grci donirali vojne lendrovere, Bugari su nam poklonili tenkove T-55 i topove (oreginal ruski), avione i helihoptere smo kupili od Ukrajine kad je bio predsednik Leonid Kučma. Nemci su nam poklonili tenkove T-72 (oreginal ruski), hermeline i najnovije mašingevere (mitraljez šarac)! Tako smo odbranili svoju zemlju!

 7. Miloš says:

  Petre jeli vam to merkelova poklonila šarac iz 1941.Plakaće te vi za Srbijom jebo vas šiptar Đukanović.

 8. Dragan says:

  Nije novinar Mile nego Milenko Nedelkovski, najveca budala posle Latas is kurtonske (condom) televizije Sitel. Ova ti je teska budala i niko ga ne slusa, a najmanje vredi za njega pisati. Covek je bio u zatvoru zbog novca koji duze i jos nije vratio. Vlast mu daje pare, farma sa kozima da se glupira i pise sva i svasta, ja bih verovao vise albanca i svaka druga budala nego Milenko. 150 Agenta !!!! pa imate li vi mozga, znate li sta je to za MK. To u MK je sama vlast uradila zbog takozvane Bombe koji je opozicija na celo sa Zaev pocela da prikazuje na YouTube, ceo kriminal koji je bio snimjen od TAjne policije a vlast je htela da primeni Amerikanska brain wash politika da odvuce vnimanje javnosti i nije joj uspelo posto svi znaju sta Crni Grujo i 40 razbojnike radi u MK. Pritisli Romance i Bugare i istrebili su korupcije i kriminal a ex YU drzave su sad najgore. Pa treba sad sve da se zatvore i novi koji dolaze na vlasta da znaju da i nih to ceka, ako pogrese odma zatvaraj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *